Fribourg Digital, noua divizie a Fribourg Capital, face prima investiție. Fondul lui Ion Sturza bagă 80.000 de euro în startup-ul moldovean Baro, care se dezvoltă la Cluj-Napoca.

Baro a fost fondat în 2016 de Teo Scorpan și de francezul Axel Le Borgne. Tehnologia dezvoltată de Baro permite automatizarea întregului proces al unei campanii online pe Facebook. Acest lucru reduce semnificativ volumul de muncă în departamentele de marketing.

Baro.io a parcurs un program de accelerare în cadrul Spherik Accelerator din Cluj-Napoca, timp în care activitatea firmei a crescut de patru ori, de la 200 de campanii online procesate lunar până la aproape 800. Compania are deja clienți mari, printre aceștii numărându-se ejobs.ro, imobiliare.ro sau Upswing.

Companiile eligibile pentru a primi investiție din partea Fribourg Digital sunt firme care dezvoltă tehnologie sau alte produse cu o componentă importantă tehnologică, cu o echipă de fondatori ce dovedește excelență antreprenorială.

Printre domeniile cu oportunități mari de selecție se numără tehnologiile de tip block-chain, fintech, inteligența artificială sau algoritmi pentru machine learning

----

Competiția Central European Startup Awards și-a desemnat câștigătorii locali. UiPath a primit cele mai multe distincții.

Startup-ul anului a fost numit, așa cum era de așteptat, UiPath, care a primit o investiție de 30 de milioane de dolari. De asemenea, premiul pentru o companie nouă, dar cu perspective, a fost câștigat de TypingDNA. Daniel Dines, fondatorul UiPath, a câștigat premiul pentru fondatorul anului. Spherik Accelerator de la Cluj-Napoca a primit premiul pentru cel mai bun program de accelerare, iar NOD Makerspace a devenit cel mai bun spațiu de coworking.

Au mai fost premiate uRAD Monitor, Moneymailme, Colorimetrix, Sowat, iar fondul Catalyst România a primit distincția de cel mai bun investitor. Câștigătorii locali intră în competiția de la nivel european.

----

Am finalizat lista de speakeri și programul complet pentru tabăra de afaceri Startup Your Life.

Între 5 și 7 poți participa la cea mai cool tabără de antreprenoriat. Organizăm Startup Your Life la Hotel Royal din Poiana Brașov. Dacă participi ai ocazia să înveți noțiunile esențiale pentru afacerea ta: cum să te prezinți în fața investitorilor și partenerilor de afaceri, cum să găsești finanțare, management de echipă, informații juridice și despre relația cu băncile.

Avem speakeri de top: Antonio Eram, fondator Netopia, Alexandru Ion, fondator Nexus Gaming, Cori Grămescu, fondator al LadyFit, Ana-Maria Udriște, Elena Mocanu, Tudor Iacob, Gabriela Bejan și Octavian Palade.

Alături de noi vor fi FAN Courier și Banca Transilvania, care ne ajută în organizarea taberei. Mai avem câteva locuri, iar feedbackul după prima ediție a fost unul pozitiv.

Și nu o zicem doar pentru că am organizat-o noi, ci ne-a surprins și pe noi energia productivă a taberei. Intră pe site să rezervi un loc.

---

Interviul săptămânii este cu Aurel Danci, antreprenorul care exportă profile metalice în toată Europa. Articolul e în cadrul proiectului #RomaniaPoate. În plus, începem un nou proiect: #OamenidinUBER. Vom descoperi cei mai interesanți șoferi parteneri și vom deveni chiar noi șoferi parteneri și vom povesti experiența.

Până data viitoare: subscribe, like, share și ne citim pe start-up.ro.

Photo by Štefan Štefančík on Unsplash