Deși inițial, Președintele României, Klaus Iohannis, trebuia să fie prezent cu un discurs pe scena Innovation Labs 2019 Demo Day, mesajul acestuia a fost citit de consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.

Mai întâi de toate, Președintele României a transmis felicitări echipelor și startup-urilor care au trecut prin programul Innovation Labs 2019, menționând faptul că se bucură ”că această inișiativă premiază inovașia și tinerii întreprinzători”.

”Acest lucru trebuie apreciat și susținut”, a declarat în mesajul său Președintele României.

”Voi reprezentați viitorul României. Realizările voastre de azi sunt esențiale pentru progresul țării de mâine”.

Din punctul său de vedere, sectorul digital este o componentă esențială în economia locală, promovând inovația, competitivitatea și antreprenoriatul.

”Este o oportunitate imensă și nu permitem să rămânem în urmă în Europa sau global. Promovarea tinerilor întreprinzători reprezintă cheia competitivității noastre”, a mai transmis Klaus Iohannis.

În mesajul său către finaliștii și participanții Innovation Labs, Președintele României a mai menționat faptul că ”profesiile de mâine nu au fost făcute, iar multe de azi nu vor mai fi. Dar atuurile antreprenoriale sunt necesare”.

În plus, pentru că sectorul digital autohton este un motor pentru performanțele noastre, abilitățile pe care le avem trebuie valorificate la scară națională.

”Pentru ca acestea să se întâmple, trebuie predictibilitate pentru mediul de afaceri, ceea ce nu s-a întâmplat”, a mai transmis Klaus Iohannis, atrăgând atenția Guvernului asupra faptului că nu protejează și nu promovează această predictibilitate de care are nevoie mediul de afaceri local.

”Felicitări pentru îndârjirea de a crește ca un adevărat sector capitalist care trăiește și se dezvoltă global. Atrag atenția guvernului să nu sacrifice viitorul nostru economic și să vândă iluzii deșarte”.

Totodată, în mesajul său, președintele României menționează necesitatea ca sistemul de învățământ să se alinieze la noile abilități necesare și să promoveze, la rândul său, competitivitatea și inovația.

”Merită să îndrăznim să visăm să la unicorni, având deja exemplul unei povești de succes, pe ai căror fondatori îi felicit. Viitorul României trebuie să inspire șansă”, a mai transmis în mesajul său Klaus Iohannis.