După lansarea oficială a iPhone 13, Apple a fost criticată că păstrează același design convențional pentru telefoanele de anul acesta. Singurele modificări fiind subtile precum modificarea modului camerei și micșorarea (cu puțin) a notch-ului display-ului. Din acest punct de verdere, iPhone 14 ar putea fi mai bine primit deoarece primele informații de la analiști indică faptul că Apple va renunța în sfârșit la designul introdus cu iPhone X în 2017, renunțând astfel la notch, dar nu și la Face ID.

Un analist de încredere a susținut un leak recent apărut, conform căreuia iPhone 14 va înlocui crestătura ecranului cu o cameră perforată. Și există alte schimbări semnificative care apar la modelul din 2022.

iPhone 14 Pro

Într-o notă adresată investitorilor analistul Ming-Chi Kuo de la TF Internationa Securities a spus că gama Apple 2022 (iPhone 14) va include „două noi modele high-end echipate cu un display perforat (înlocuind designul actual)”. Probabil, modelele non-Pro vor păstra notch-ul. Totuși există scepticism că Apple va avea tehnologia în 2022 pentru a construi scannerul Face ID sub display - necesar pentru a înlocui acel notch.

Altă schimbare importantă pentru iPhone 14 Pro ar fi faptul că senzorul ultrawide va fi înlocuit de unul de 48 MP, un plus față de actualul de 12 MP.

Cele mai recente predicții ale lui Kuo nu se opresc la gama de telefoane din 2022. El a prognozat anterior că Apple va lansa un iPhone cu Touch ID sub display în 2022 și apoi că ar urma ca Apple să lanseze un telefon pliabil în 2023.

„Ne-am revizuit prognoza și credem că iPhone-ul cu Touch ID sub display va fi lansat în a doua parte a anului 2023 din cauza ritmului slab al dezvoltării acestei tehnologii”, este de părere analistul.

Există un interes destul de mare pentru un iPhone cu Touch ID-ul sub display, însă se pare că vor trebui să mai aștepte doi ani. Un iPhone pliabil este controversat și probabil va mai trece mult timp până când Apple să lanseze un astfel de dispozitiv.