Zece ani au trecut de la apariția primului iPhone, în 2007. Steve Jobs urca atunci pe scenă și ne prezenta tuturor un produs despre care nu știam încă că avem nevoie. Piața a fost revoluționată, iar astfel a apărut primul smartphone. Un tip nou de telefon care putea să facă aproape orice. Anul acesta va aduce iPhone 8.

Astfel că e lesne de înțeles că acesta e un an mare pentru Apple, compania care a reușit să treacă din nou pe profit, după prima cădere pe piață suferită în ultimii 20 de ani. iPhone 7 a fost întâmpinat cu sentimente mixte. Unora le-a plăcut, alții au spus că e doar un iPhone 6 ușor modificat. Fiecare a avut dreptate în felul său. Anul acesta care, cum spuneam, este unul aniversar, se va dovedi decisiv pentru compania din Cupertino.

iphone 8 oled display dimensiuni
Foto: KGI Research

Piața smartphone-urilor a ajuns la saturație, lucrurile noi parcă au fost toate epuizate. Toți senzorii posibili și imposibili, toate scannerele biometrice, toate camerele foto care mai de care. E greu să vii cu ceva nou. Însă dacă istoria ne-a învățat ceva, dacă e cineva care poate să inoveze puțintel mai mult decât ceilalți, Apple e compania potrivită.

E greu de prezis ce va aduce nou iPhone 8, sau cum se va numi noul flagship care urmează a fi scos pe piață. Cei de la GSM Arena au intrat în posesia unor informații oferite de KGI Research, în care se explică faptul că noul iPhone nu va mai dispune de un buton ”home” fizic, acesta fiind înlocuit cu o suprafață de funcții, poate similară Touch Bar-ului de pe ultimul model de MacBook Pro.

În plus acesta va fi doar unul dintre cele trei modele de telefoane noi care ne vor fi prezentate, cel mai probabil, în perioada septembrie-octombrie 2017. Celelalte două vor fi modele tradiționale, de genul celor cu care am fost obișnuiți în ultima vreme. Însă acest iPhone special, prin lipsa butonului ”home”, va câștiga loc important pentru extinderea ecranului care se pare că va fi unul OLED de 5,8 inci. Așadar va avea aceleași dimensiuni fizice ca un iPhone 7 normal, nemaiexistând marigini sau buton. Costul acestui terminal este așteptat să depășească pragul de 1.000 de dolari.