Serviciul de ridesharing Uber a anunțat disponibilitatea la nivel local a opțiunii Shared Destinations (destinații comune). Începând de azi, 16 februarie, poți să împarți călătoria ta cu alți pasageri Uber care merg în aceeași direcție. Noua opțiune este disponibilă tuturor partenerilor care conduc cu Uber în București.

uber shared destinations masina taxi

Cum funcționează?

  • Opțiunea Shared Destinations îți permite să introduci în aplicația de partener Uber adresa către care te îndrepți;
  • Aplicația te va conecta cu cel mai apropiat pasager care merge în aceeași direcție cu tine;
  • Comenzile primite nu te vor abate de la ruta inițială cu mai mult de 1,5 kilometri;
  • Dacă e o un traseu mai lung, după ce lași primul pasager la destinație, mai poți primi una sau mai multe comenzi de la alți pasageri care merg în aceeași zonă cu tine;
  • Poți folosi opțiunea de maximum 2 ori în fiecare zi.

Opțiunea Shared Destinations (destinații comune) a fost implementată la sugestia șoferilor parteneri din mai multe țări, pentru a putea valorifica și momentele în care conduc mașina în interes personal. Până în acest moment, serviciul a fost testat de o parte dintre partenerii Uber la nivel global, iar 55% dintre aceștia consideră că este o opțiune utilă care îi ajută să economisească timp și să folosească mașina în cel mai optim mod posibil.

Trei comenzi până ajungi la destinație

În plus, 50% dintre șoferii parteneri din București au încercat deja Shared Destinations timp de două săptămâni, iar 62% dintre șoferii parteneri care au opțiunea o folosesc deja, majoritatea în mod repetat.  Din datele Uber, la nivel local, partenerii acceptă, în medie, 2-3 comenzi înainte de a ajunge la destinație.

Cel mai activ utilizator al acestei opțiuni din București este un șofer partener care a efectuat până acum 20 de curse folosind  Shared Destinations.

Ce trebuie să faci pentru a începe să conduci cu Uber?

Dacă vrei să îți împarți mașina cu alți pasageri Uber folosind opțiunea “Shared Destinations” (destinații comune), trebuie să îndeplinești aceleași condiții pe care le respectă toți partenerii Uber:

  • Să ai permis de conducere valabil, obținut în urmă cu cel puțin un an;
  • Să încarci în aplicație un cazier judiciar fără înscrisuri, precum și un cazier auto fără incidente grave;
  • Să conduci o mașină în stare foarte bună, de până la 15 ani vechime, cu toate reviziile la zi.

Dacă îndeplinești toate aceste condiții și vrei să îți împarți mașina personală în timp ce conduci prin oraș, înscrie-te aici!