Gama XS (Ten S) de la Apple e formată din două modele. Primul se numește iPhone XS (Ten S), e făcut din materiale durabile și vine în trei culori: auriu, argintiu și space grey. Are display Super Retina de 5,8 inch, deci zvonurile se confirmă. Are Dolby Vision și HDR 10.

iPhone XS Max are 6,5 inch și rezoluție Super Retina. E la fel de mare ca un iPhone 8 Plus, dar cu un ecran mult mai mare. Și sunetul e mai bun pe iPhone XS și XS Max. Sunetul e stereo și mai puternic decât pe orice alt iPhone. Face ID a fost îmbunătățit și funcționează și mai repede pe noile telefoane.

Performanțe iPhone XS și iPhone XS Max

Procesorul A12 Bionic este făcut pe 7nanometri și are 6,9 miliarde de tranzistori. Apple zice că e primul procesor pe 7nm, dar Huawei a prezentat Kirin 980 la IFA, deci chinezii le-au luat fața celor de la Apple. Oricum, procesorul va oferi performanțe excelente. Aplicațiile se deschid cu până la 30% mai repede și telefonul are și mai multe funcționalități ce țin de inteligență artificială - majoritatea sugestii bazate pe text, pe recunoaștere de imagine sau de mediu de iluminare. Și camera primește funcții de AI când vine vorba despre pozele de tip portret sau cu funcțiile ce țin de animoji.

Funcțiile de Machine Learning bazate pe Core ML vor merge de 9 ori mai rapid, dar vor consuma de 10 ori mai puțină energie. iPhone XS și iPhone XS Max primesc și noi funcții de AR în cameră, animații cu pești sau foci sau poți plasa produse în medii unde nu există, cu funcția Quick Look, ca să îți dai seama cum să amenajezi mai bine un spațiu.

Unul dintre creatorii Elder Scrolls a prezentat jocul Blades. Are grafică foarte bună și va fi disponibil curând pentru precomandă. Se folosește de noul procesor Apple pentru a afișa detalii impresionante în imagini și se mișcă perfect în demo.

Homecourt este o aplicație de AR care îi va ajuta pe cei care joacă baschet. Urmărește în timp real mișcarea jucătorilor și traiectoria mingilor și e construită pentru cei care vor să se antreneze mai bine. Aplicația oferă feedback privind poziția de tragere la coș, viteză și tot felul de alte date, folosind doar camera iphone XS și iPhone XS Max.

Phill Schiler a vorbit și despre spațiul de stocare de pe iPhone XS. Acesta va ajunge până la 512GB.

Bateria iPhone XS ține cu jumătate de oră mai mult decât iPhone X, iar bateria iPhone XS Max ține cu o oră și jumătate mai mult decât iPhone X.

Noile iPhone-uri sunt și primele care vin cu dual-SIM.

Camerele foto de pe iPhone XS și iPhone XS Max

Camera de pe iPhone XS și iPhone XS Max a fost îmbunătățită. Are tot 12MP+12MP, dar e mai rapidă și mai sensibilă la lumină scăzută. Acum, imaginile sunt procesate în timp real, prin intermediul inteligenței artificiale, pentru rezultate mai bune. Huawei face lucruri similare de la Mate 10 Pro încoace. Noile iPhone-uri vin și cu un mod HDR mai bun, care aduce rezultate foarte bune cu viteză foarte mare.

De asemenea, utilizatorii vor putea să ajusteze profunzimea de câmp a fotografiilor după ce le-au realizat, funcție disponibilă pe smartphone-urile premium Huawei de la Huawei P9 încoace (primul model de Android care făcea asta era HTC One M8, urmat de un model de Honor de la Huawei).

Și camera frontală a fost îmbunătățită, pentru a captura mai rapid selfie-urile.

Prețuri iPhone XS și iPhone XS Max

Prețurile pentru iPhone XS încep de la 999 dolari, iar prețurile pentru iPhone XS Max încep de la 1099 de dolari. Acestea sunt prețurile pentru versiunile cu 64GB spațiu de stocare. Zvonurile ziceau că iPhone XS Max va costa la fel ca X, dar se pare că Apple a ridicat prețul.