Astfel, în total, locatarii a peste 45.000 de apartamente din București, Constanța, Iași, Bacău, Timișoara și Brașov își pot achita întreținerea din aplicația mobilPay Wallet.

Potrivit companiei NETOPIA, plata întreținerii prin mobilPay Wallet se poate face în prezent de către locatarii care utilizează serviciile a trei companii de administrare a imobilelor: Scomet Administrare Imobile SRL, Deskis Solutions SRL și Bloc Expert SRL. Începând cu această lună, alte câteva mii de bucureșteni vor putea plăti întreținerea direct din aplicație, în baza noului parteneriat dezvoltat de Bloc Expert SRL și compania Blocman SRL, parte a grupului de firme MP Group.

„Ne dorim să aducem inovația în servicii simple, care să ușureze viața de zi cu zi a utilizatorilor noștri. Alte câteva mii de locatari au de acum posibilitatea să înlocuiască vizita lunară la administratorul blocului cu o simplă comandă de pe propriul smartphone. Astfel, își vor putea plăti rapid și comod toate serviciile de întreținere lunare, fară a mai fi condiționați de un anumit program de plată”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA mobilpay.

Pentru a avea acces direct la plata întreținerii prin portofelul digital dezvoltat de NETOPIA mobilPay, locatarii din portofoliul Blocman își pot descărca aplicația mobilPay Wallet gratuit, din App Store sau Google Play, pe telefoanele smart cu sisteme de operare iOS și Android. Aplicația poate fi folosită pentru a efectua diverse tipuri de plăți în mai multe domenii de interes: facturi, reîncărcări, transport, benzinării, restaurante și supermarketuri.

Datele NETOPIA arată că în ultimul an valoarea plăților făcute prin aplicația mobilPay Wallet depășește 10 milioane de lei, înregistrând o creștere de 30% față de anul precedent. Suma medie achitată cu portofelul digital mobilPay Wallet în ultimul an este de 102,5 lei. Cele mai multe tranzacții au fost realizate din București și Cluj, preponderent de către bărbați, cu vârsta cuprinsă între 25 și 44 de ani.