BreakingPoint Cloud ajută organizațiile să-și optimizeze procesele de securitate și procedurile de detecție, reacție și îmbunătățire prin simularea realistă a unor atacuri cibernetice.

Astfel, clienți pot să abordeze proactiv problema securității datelor și a aplicațiilor, dar și să îmbunătățească competențele personalului de securitate și să eficientizeze procesele pentru a le face mai eficiente.

Platforma BreakingPoint Cloud este construită pentru mai mult decât o simplă simulare a atacurilor non-volumetrice, oferindu-le clienților posibilitatea de a valida soluțiile de atenuare a atacurilor de tip DDoS.

Ajutat de un flux de informații despre amenințări de siguranță realizat de centrul de cercetare Application Threat Intelligence (ATI) al Ixia, BreakingPoint Cloud livrează informațiile necesare pentru a ajuta la eliminarea erorilor de configurare a securității, pentru a înțelege impactul unui nou atac înainte ca acesta să se întâmple și pentru a oferi dovezi care să susțină auditurile de securitate.

Decizia Ixia de a lansa cea mai nouă soluție de securitate vine în contextul în care companiile continuă să mute fluxuri de lucru în cloud, implementând în același timp un model hibrid de activitate.

Cu toate că soluțiile de cloud oferă un nivel de flexibilitate fără precedent, ele extind, în același timp, perimetrul rețelei și, deci, suprafața care poate fi atacată. Informațiile sunt trimise, prelucrate și stocate în cloud. Se estimează că aplicațiile cloud vor reprezenta 90% din traficul global de date mobile până în 2019.

Totuși, rezultatele unui studiu recent realizat de Ixia arată că peste 90% din respondenți sunt preocupați de securitatea datelor și aplicațiilor din platforme publice de cloud, în timp ce aproximativ 60% dintre cei intervievați au spus că mediile de tip cloud public îngreunează vizibilitatea traficului de date.

”Există o varietate de motive pentru care companiile trebuie să profite de cloud, dar, la bază, toate aceste companii vor să știe că datele și aplicațiile lor sunt sigure și securizate”, a spus Sunil Kalidindi, Vice President of Product Management Ixia, parte a Keysight Business.

”BreakingPoint Cloud este o soluție proactivă de evaluare a riscurilor pentru rețelele cloud publice, hibride și on-premise care folosește o abordare data-driven pentru a ajuta clienții să se asigure că procedurile de control de securitate funcționează constant la capacitate optimă și că, astfel, pot contracara cele mai recente atacuri.”

Centrul de cercetare ATI al Ixia desfășoară cercetări avansate în domeniul securității de peste 10 ani, oferind actualizări de informații clienților din toată lumea. BreakingPoint Cloud utilizează această experiență de testare a rețelelor pentru a determina eficiența securității IT hibride.