Compania educațională iziBAC, ce oferă o alternativă de pregătire pentru examenul de Bacalaureat printr-o experiență digitală de tip joc mobil, a pus bazele unei comunități de învățare ce utilizează platforma Discord.

“Mereu am vrut sa facem o schimbare, ceva care sa aibă un efect direct asupra elevilor din întreaga țară. iziBAC a adus acest vis la realitate. Iar prin intermediul iziComunitate am creat un mediu sigur unde elevii să își descopere pasiunile, experimenteze împreună și sa se sprijine reciproc”, declară echipa iziComunitate (Costi, Cosmin, Marius, Cerasela, Selena, Raluca).

Comunitatea organizează periodic sesiuni de învățare la diverse materii, întreține o bază de resurse educaționale, și cei mai implicați membrii acționează ca ajutoare sau mentori în procesul de învățare.

“Cu iziComunitate ne-am dorit să umplem un gol de interacțiune socială pe care adolescenții îl resimțeau de când pandemia ne-a forțat la distanțare fizică. Tooluri precum platforma Discord sunt ideale pentru asemenea interacțiuni, deoarece sunt familiare elevilor și permit auto-organizarea și dezvoltarea unui sistem de educație de la egal la egal, în care elevii se ajută între ei pentru a învăța pentru examenele școlare și în special pentru pregatirea la Bac. Felul în care am gândit sistemul de progres în ranguri educaționale ajută chiar mai mult elevii, deoarece îi învață valoarea de a-ți ajuta aproapele și responsabilitatea unei conduite sociale, în care contribuția în comunitate este răsplătită prin status și beneficii. iziComunitatea este o extindere naturala pe care vrem sa o facem în direcția stimulării colaborării între elevi, alături de modurile de joc multiplayer pe care le pregătim în iziBAC”, spune Raluca Stratulat, fondatoare iziBAC.

Pe lângă materiile tradiționale pentru BAC, comunitatea are secțiuni dedicate educației nonformale, oglindind aceeași abordare ca aplicația iziBAC. Factorul distracție și relaxare nu este omis, existând o secțiune de memeuri și organizându-se periodic seri de jocuri.

“Această comunitate este o extensie a ecosistemului iziBAC, care îi așteaptă cu o nouă versiune, vast îmbunătățită ca experiență de învățare. Credem mult în descentralizarea și digitalizarea educației ca formă de complementare a procesului educațional tradițional și de aceea, planurile noastre pentru această comunitate sunt extrem de ambițioase. Pe viitor explorăm o integrare tehnică între iziBAC și această comunitate și ne propunem construirea unei economii a cunoașterii, în care să angrenăm profesori, mentori și elevi într-un context digital, dinamic și meritocratic, adaugă Adrian Stratulat, COO iziBAC.

Compania iziBAC Educațional, înființată în 2017, a investit prin bootstrapping peste 250.000 de euro în dezvoltarea produsului său și a reușit să atingă 55.000 descărcări și peste 7000 de utilizatori activi lunar. Prin încheierea cu succes a unei runde de finanțare în decembrie 2020, evaluarea sa post-money a depășit 2 milioane de dolari.

Produsul iziBAC este o aplicație mobilă cross-platform (Android și IOS) care utilizează cadrul de gamificare Octalysis și concepte de psihopedagogie pentru a induce o experiență de învățare optimă, fără anxietate sau percepția efortului intelectual. Conținutul educațional oferit de profesorii parteneri este adaptat sub forma unui quiz ce utilizează avantajele micro-learning și sub formă de lecții video și audio dinamice și captivante.