Acesta va fi condus de subsidiara JLL Spark – creată în 2017 alături de veterani din Silicon Valley – și va dispune de 100 de milioane de dolari.

JLL își dorește să investească în startup-uri care reușesc să îmbine domeniul tech cu domeniul imobiliarelor pentru a îmbunătăți atât zona de dezvoltare imobiliară, cât și cea de asset management.

De altfel, unul dintre primii pași al companiei care va deține sub control banii a fost achiziția Stessa, o companie care dezvoltă și vinde software de asset management pentru industria imobiliară. Anunțul a fost făcut la finalul lunii martie a acestui an.

Potrivit TechCrunch, fondul de investiții, denumit JLL Spark Global Venture Fund, va investi de la câteva sute de mii de dolari până la câteva milioane bune de dolari în startup-uri în runde de finanțare de tip seed sau Series A.

Totodată, oficialii fondului și-au manifestat intenția de a deveni parteneri financiari în cadrul unui program de accelerare din New York, dedicat industriei de real estate – Metaprop.