Astfel, până la sfârșitul acestei veri, Berlin va fi primul oraș din Europa cu JUMP. În curând, vor urma și alte orașe europene.

Dara Khosrowshahi, CEO-ul Uber, a declarat astăzi în cadrul conferinței din Berlin că ”Uber și-a propus încă de la început să devină un partener pe termen lung al orașelor, parteneriat ce va lua mai multe forme de-a lungul timpului. De exemplu, în Germania, ne dorim un dialog mai bun cu instituțiile locale și cu ceilalți actori din industrie pentru a defini împreună viitorul mobilității urbane. Suntem pregătiți să contribuim la rezolvarea unor probleme reale cu care orașele din Germania se confruntă: combaterea poluării aerului, reducerea congestionării traficului și creșterea accesului la soluții de transport verde”

Mai mult, Uber a lansat și serviciul UberGREEN în Berlin. Serviciul UberGREEN, care permite călătoria în sistem ridesharing cu mașini electrice, poate fi folosit deja de câteva luni în România.

”Echipa noastră muncește din greu ca până la finalul acestei veri JUMP să existe în Berlin, iar în lunile următoare ne dorim ca numărul orașelor europene cu acest serviciu disponibil să crească. Suntem încântați de JUMP deoarece oferă o modalitate convenabilă și ecologică de a călători, chiar și în orașele aglomerate, unde spațiul și traficul devin o problemă”, a mai declarat Khosrowshahi.

Informații despre bicicletele Uber JUMP:

- pot fi rezervate și plătite prin intermediul aplicației Uber;

- sunt electrice: bicicletele Jump au sisteme e-assist integrate care, de fiecare dată când pedalați, dau un impuls electric motorului (până la 30 km / ph / 20 mph). Asta înseamnă că puteți parcurge distanțe lungi fără a depune mult efort;

- au dispozitive lock-to: la sfârșitul călătoriei, bicicletele JUMP trebuie securizate cu un dispozitiv fizic, pentru a preveni eventuale furturi sau abuzuri;

- în medie, o bicicletă JUMP este folosită de 5-6 ori pe zi; până acum, bicicletele Jump au peste 500.000 de utilizatori, care au efectuat peste 5 milioane de curse.

Competiție pentru Ape Rider?

Atelierele Pegas au lansat, pe 10 mai, un sistem de bike sharing numit Ape Rider powered by Pegas, un sistem de închiriere de biciclete prin aplicație mobilă și fără stații de parcare predefinite, urmând astfel trend-ul global de smart bike sharing.

Cu toate că aplicația Ape Rider nu pune la dispoziția utilizatorilor biciclete electrice, Uber JUMP ar putea deveni un concurent serios pentru aplicația celor de la Pegas, în cazul în care se va lansa curând pe piața românească.