Mai multe detalii despre evoluția platformei Jobs for Ukraine de la lansarea acesteia și până în acest moment, precum și despre rapiditatea cu care echipa băncii s-a organizat pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina puteți citi pe Green Start-Up.


La începutul lunii martie, echipa acceleratorului de inovație InnovX-BCR anunța faptul că, alături de startup-ul Jobful, a reușit să dezvolte o platformă de recrutare dedicată cetățenilor ucraineni refugiați pe teritoriul României.

Platforma Jobs for Ukraine a fost dezvoltată și cu sprijinul partenerilor de tehnologie Druid AI, Microsoft și EY România, și reprezintă o inițiativă de susținere a cetățenilor din Ucraina ce vor rămâne pe teritoriul României pe termen mediu și lung, și caută un job.

”A durat fix 4 zile, din momentul ideii (25 feb.), până la lansarea sa (28 feb). În aceste patru zile am lucrat toți contra-cronometru pentru a strânge informațiile necesare, informații care se schimbau constant. Erau informații diverse, dar foarte importante pentru dezvoltarea platformei: de la numărul estimat al refugiaților din Ucraina care ar putea ajunge în România, la nevoile lor imediate, și la alte detalii pe care le-am integrat în platformă. În același timp, ne doream să construim o unealtă ușor de folosit și utilă, atât companiilor cât și candidaților, pentru a-i putea conecta cât mai rapid”, ne-a spus Ana-Maria Creț, Coordonator Programe Start-up-uri BCR, într-un interviu pentru Green Start-Up.

Platforma Jobs for Ukraine este disponibilă la acest link.

Atât pentru angajator, cât și pentru angajat, platforma Jobs for Ukraine are un proces simplificat de înscriere ce presupune trei pași: realizarea unui cont, completarea unui profil (pentru angajat)/adăugarea unui loc de muncă (pentru companii), posibilitatea de a aplica la job-urile postate sau de a contacta un candidat, în cazul celor care recrutează.

Potrivit coordonatorului programelor Start-up în cadrul BCR, până pe data de 18 martie echipa din spatele platformei de joburi primite sute de solicitări din partea ONG-urilor, asociațiilor de HR, a companiilor publice și private care doreau să se alăture acestui proiect.

Potrivit celor mai recente statistici ale BCR, platforma Jobs for Ukraine are peste 26.000 de vizitatori zilnici, sunt peste 1.050 de joburi postate de companii din România, Suedia, Spania, Danemarca, Marea Britanie, Italia, Moldova, Austria și SUA, iar peste 1.170 de refugiați ucraineni s-au înscris pe platformă.

Mai multe detalii despre evoluția platformei Jobs for Ukraine de la lansarea acesteia și până în acest moment, precum și despre rapiditatea cu care echipa băncii s-a organizat pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina puteți citi pe Green Start-Up.