Începând cu luna martie a acestui an, Lidia Pleniceanu ocupă poziția de Business Unit Director în cadrul ALTEN România. Rolul său presupune coordonarea unei echipe vaste din ALTEN, din București, Timișoara și Craiova, precum și a celor 125 de consultanți și 10 Business Managers din companie.

Poziția sa este una importantă în cadrul organizației prin prisma persoanelor pe care le coordonează, acestea fiind echipele care contribuie cel mai mult la dezvoltarea diviziei de IT.

“România are mult potențial, în special în ceea ce privește recrutarea și reținerea specialiștilor din IT&C. Tot mai mulți tineri aleg să urmeze o carieră în domeniul tehnologic și sperăm ca numărul lor să crească în continuare. Avem reală nevoie de experți în acest domeniu, atât de vital lumii în care trăim. Acest nou rol mă responsabilizează în atragerea și dezvoltarea departamentului IT al ALTEN, într-o perioadă dificilă, în care companiile din toate industriile caută să-și adapteze modelele de afaceri în concordanță cu criza globală”, declară Lidia Pleniceanu, Business Unit Director în cadrul ALTEN România.

Noul director al ALTEN lucrează de 20 de ani în domeniul vânzărilor, dintre care peste 14 ani a activat în managementul resurselor umane, atât din punct de vedere al business-ului, cât și operațional. În ultimul deceniu, Pleniceanu a lucrat pentru unele dintre cele mai mari companii de HR, prezente în România.

Joburi în IT - 100 de specialiști recrutați în 2021

Potrivit organigramei ALTEN, Lidia Pleniceanu ocupă primul nivel ierarhic în cadrul diviziei de IT al companiei, alături de colegul său, Sorin Chiru (care ocupă aceeași poziție) și se subordonează Directorului Executiv. Pleniceanu și Chiru au în subordine o echipă de 10 Business Managers, care, la rândul lor, subordonează numeroase echipe de consultanți pentru diverși clienți.

Lider mondial în inginerie și consultanță tehnică, grupul ALTEN desfășoară proiecte de cercetare și dezvoltare pentru companiile de top din toate sectoarele industriale, telecomunicații și servicii din întreaga lume. La sfârșitul anului 2019, ALTEN România a înregistrat o cifră de afaceri de aprox. 25 milioane de euro (121 milioane de lei).

În 2021, ALTEN are în plan să ajungă la un număr de aproximativ 730 de angajați, în urma unei acțiuni de recrutare a cel puțin 100 de specialiști pentru joburi în IT.

Compania oferă suport pentru strategiile de dezvoltare ale clienților săi în domeniile cercetării și inovării, sistemelor informatice și ingineriei, începând cu anul 1996. ALTEN România reprezintă un accelerator de carieră pentru angajații săi, oferind diversitate, mobilitate și o cultură organizațională bazată pe spiritul de echipă. Mai multe detalii pe www.altenromania.ro