HackerRank a publicat recent raportul anual Developers Skills, realizat în urma discuțiilor cu peste 70.000 de programatori din 100 de țări. Printre alte informații, aceștia au aflat și care sunt cele mai populare limbaje de programare. Așa că, dacă vrei să ai un job în IT în acest an și să-ți asiguri un salariu pe măsură, orientează-te spre unul dintre aceste limbaje de top.

Astfel, potrivit acestui raport, citat de VentureBeat, JavaScript a detronat în 2018 Java, devenind cel mai popular și cunoscut limbaj de programare. Potrivit informațiilor HackerRank, dacă în urmă cu doi ani 66% dintre programatori declarau că știu JavaScript, proporția acestora a crescut la 73% în 2018.

Joburi în IT - limbaje de programare

De asemenea, când au fost întrebați ce limbaj de programare și-ar dori să învețe în 2019, marea majoritate a programatorilor au pus printre primele trei preferințe de pe listă Python, Go și Kotlin.

Deci, ca să vă asigurați unul dintre joburile din IT, ar fi bine să cunoașteți unul dintre aceste limbaje, mai ales că Python este unul destul de ușor de învățat, iar dacă vreți să lucrați ca programator de mobile pentru Android, este util să știți Kotlin, acesta începând să fie destul de utilizat pe acest segment.

Developerii chestionați și-au spus părerea și în ceea ce privește tehnologiile care urma să fie adoptate la scară largă în următorii doi ani. Astfel, 53% dintre ei cred că Internet of Things (IoT) are cele mai mari șanse de a deveni o tehnologie tot mai des întâlnită. Și cum vorbim despre gadgeturi interconectate, de mașini și chiar de orașe, nu ar fi chiar atât de greu de crezut.

De asemenea, pe lista tehnologiilor care vor avea un viitor ”fierbinte”, se numără AI, precum și quantum computing. În cazul acesteia din urmă, am văzut chiar recent primii pași făcuți pentru a muta computerele cuantice din laboratoare spre consumatorii individuali.

HackerRank 2019 Developer S... by on Scribd