Cognizant Softvision, lider global pe piața software, își dezvoltă operațiunile din România, pentru a răspunde unei cereri crescute pentru soluții de dezvoltare și transformare digitală utilizate de clienți din domeniul serviciilor financiare, asigurări, retail, turism.

Planurile de creștere a echipei vizează recrutarea a cel puțin 500 de profesioniști în domeniul tehnologiei creative, până la finalul acestui an.

În acest moment, compania dispune de 1.700 de angajați care și-au dorit un job în IT, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din domeniul tehnologiei din țara noastră.

Joburi în IT la Cognizant Softvision

Pe lângă extinderea echipei, divizia de Digital Engineering din cadrul Cognizant plănuiește lansarea de noi studiouri de design în zone cheie din București, Iași și Timișoara. Portofoliul global al Cognizant Softvision include clienți precum Groupon, Macy’s și Mozilla.

România este un hub al rețelei globale Cognizant Softvision, ce cuprinde un portofoliu de peste 3.000 de produse dezvoltate și profesioniști în domeniul IT și design care lucrează din 30 de studiouri prezente în 9 țări, pe 5 continente.

Înainte de a fi achiziționată de Cognizant în 2018, Softvision era o companie cunoscută în România, fiind fondată în Cluj-Napoca, în urmă cu peste 20 de ani. Lider global în piața software, Cognizant a înregistrat în 2018 venituri de 16,13 miliarde de dolari. Achiziția Softvision de către Cognizant a creat una dintre cele mai puternice companii din lume în domeniul dezvoltării digitale și un lider în dezvoltarea produselor software.

Joburi în IT: studiouri Cognizant Softvision

”România este un pol important de inovație digitală, cu unele dintre cele mai bune talente în design și software din lume”, a declarat Malcolm Frank, Președinte, Cognizant Digital Business. ”Planurile de extindere ne consolidează reputația, construită prin calitate, sustenabilitate și o dezvoltare sănătoasă a business-ului în ultimele două decenii. Dezvoltăm unele dintre cele mai atrăgătoare produse software pentru companii de top din lume. Am contribuit la transformarea modului în care companiile concep, dezvoltă și realizează business, prin software. În cadrul companiei noastre, cei mai talentați ingineri software își asumă provocări și se dezvoltă, lucrând la proiecte care transformă multe industrii”.

Cognizant Softvision și Cognizant Digital Engineering formează o echipă de peste 11.000 de profesioniști și o rețea de 30 de studiouri prezente în 9 țări, pe 5 continente.

Compania este prezentă pe piața din România din 1998, continuând să se dezvolte de-a lungul timpului. În prezent, este formată, în țară, dintr-o echipă de aproximativ 1.700 de profesioniști din domeniul IT cu experiență, precum și profesioniști tineri, care lucrează în studiourile din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Baia Mare.