Cu peste 5000 de absolvenți în cei 7 ani de la lansare, si un grad de angajabilitate la nivel național de 80%, oferta educațională a Școlii informale de IT cuprinde peste 20 de cursuri organizate în mediul virtual, actualizate constant după realitățile din piața muncii. Structurate pe 3 niveluri (inițiere/ pregătire/ specializare în IT), durata cursurilor variază de la o săptămână până la 5 luni.

Mihai Talpoș, co-fondator Școala informală de IT a spus că “Ne dorim să susținem eforturile de dezvoltare ale industriei IT din Republica Moldova, generând forță de muncă foarte bine pregătită. Ne-am propus să oferim oamenilor acces la o industrie puternică, globalizată, la locuri de muncă bine plătite, precum și oportunitatea de a accesa un sistem de educație alternativ, lipsit de formalități inutile, ce are ca scop educația continuă a adulților. Vom porni cu 3 tipuri de cursuri din categoriile inițiere și pregătire, urmând să dezvoltăm noi direcții pe măsura cererii pieței.”

Dumitru Alexeev, site managerul Școlii informale de IT în Chișinău a declarat că “Mai mult decât simple cursuri, Școala informală de IT oferă programe de training, mentorat și coaching în carieră. Atât începătorii, care vor să învețe totul de la zero, cât și persoanele cu o direcție clară de carieră, au șansa de a învăța cele mai căutate și moderne tehnologii. Aducem împreună profesioniști din IT cu experiență în plan internațional & național, creând o comunitate de mentori, care transmit know-how-ul lor, prin metode inovative de predare.”

Cei interesați pot afla mai multe despre oferta de cursuri a Școlii informale de IT de pe website-ul www.scoalainformala.ro, dar și în cadrul evenimentului de lansare transmis live azi, 29 octombrie, de la ora 18.00, pe pagina de Facebook a Școlii informale de IT.

Pe fondul situației curente de la nivel global, sesiunile de curs de la Școala informală de IT se desfășoară exclusiv în spațiul virtual, dar își păstrează gradul ridicat de interactivitate. Înscrierile la Școala informală de IT se fac exclusiv online.