Thales activează în România în 5 domenii: transport terestru, aeronautică, spaţiu, apărare şi securitate. Grupul Thales este şi furnizorul celui mai puternic laser din lume folosit în proiectul de la Măgurele.

În cadrul Centrului de Excelență în Inginerice din România, urmează să se dezvolte proiecte în domeniile civil și militar, răspunzând nevoilor Thales.

Centrul va contribui semnificativ la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea expertizei în domeniu. Grupul a ales România pentru dezvoltarea acestui nou Centru de Excelență în Inginerice grație numărului mare de ingineri software pe care Bucureștiul îi poate oferi. Thales intenționează să continue extinderea activităților și să depășească 1.000 de angajați în următorii 3 ani, de la aproximativ 300 câți sunt, în prezent, în România.

Thales este primul grup de tehnologie din România activități în 5 domenii: transport terestru, aeronautică, apărare, securitate și spațiu.

„Acum un an, când am venit în România să mi se prezinte acest proiect, am realizat că România are la fel de mulți ingineri precum Franța.[...] Astăzi, Thales angajează 300 de persoane, iar obiectivul pentru mâine este ca Centrul să aibă 1.000 de ingineri. Unicitatea vine din faptul că vom aborda activități comerciale, de securitate și apărare”, a declarat Pierre Eric Pommellet Senior Executive, Vice-Președinte, COO și CPO al Thales.

El a mai declarat că poziționarea Centrului lângă o instituție universitară nu este întâmplătoare. „Relația cu universitatea va fi una esențială pentru a angaja oameni, pentru retenția oamenilor. Vom oferi training studenților care se vor alătura echipei noastre, iar după ce vor fi repartizați în domeniile lor, vor fi relocați în diverse orașe ale lumii. Thales operează în peste 50 de țări. Atunci când vor fi angajați pentru domeniul spațial, vor merge pentru training în Touluouse sau Cannes, să lucreze cu inginerii noștri. Cei care vor lucra în apărare vor merge în Marea Britanie, Olanda, Germania”, a adăugat Pommellet.

Echipa de la București va deservi clienți globali ai Thales și va acoperi toate sectoarele în care compania furnizează produse și soluții, atât civile, cât și militare: de la transport feroviar, metrou și managementul traficuliu aerian, la apărare terestră și navală, avionică, securitate cibernetică și sateliți.