Ei bine, scenariul ar putea deveni realitate. Din fericire, fără partea în care omenirea ar putea pieri din cauza unei bucăți de piatră cazute din spațiu.

Potrivit futurism.com, Colorado School of Mines a lansat un program de studii la finalul căruia absolvenții devin specialiști în explorarea, extragerea și utilizarea resurselor spațiale.

Doritorii se pot înscrie în cadrul unuia dintre cele 3 programe inițiate de univeristate: un fel de școală post-liceală, un masterat și chiar un doctorat.

Inițiativa instituției de învățământ din State vine în contextul în care se vorbește frecvent în acest moment despre modul în care vor evolua locurile de muncă în următorii ani și cum o serie de joburi ale viitorului nici măcar nu există încă.

În ceea ce privește posibilitatea ca, în viitor, minarea să fie făcută în spațiu și nu în dedesubturile Terrei, sunt create încă de pe acum condițiile. Sunt destul de multe companii private – ca de exemplu Planetary Resources - și agenții guvernamentale (în 2016, guvernul din Luxemburg luase decizia de a lansa un fond cu o valoare de 200 de milioane de euro menit să finanțeze companiile care fac minare de asteroizi ce vor să se stabiliească în țară) care plănuiesc să ia o felie considerabilă din segmentul minării asteroizilor. Potrivit ultimelor informații date publicității de NASA, ar fi peste 781.000 de corpuri care orbitează în jurul Soarelui.