Brățara inteligentă Charge 3 are un design premium, este rezistentă la apă și are un ecran tactil. De asemenea, monitorizează peste 15 tipuri de exerciții ce pot fi setate în funcție de obiectivele fiecărui utilizator, are aplicații inteligente pentru a rămâne conectat la cele mai importante știri și oferă o autonomie extinsă a bateriei de până la 7 zile.

Brățara inteligentă Charge 3 este realizată din materiale de calitate superioară, cu o carcasă realizată din același aluminiu folosit în industria aeronautică. Dispozitivul are un ecran Corning Gorilla Glass 3 ce se bucură de o durabilitate extinsă, brățara fiind astfel ușor de purtat. Charge 3 are un ecran tactil OLED, care este cu aproximativ 40% mai mare și mai luminos decât cel al predecesorului său, oferind astfel o experiență de folosire mult mai intuitivă și mai facilă.

Fitbit Charge3 este prima brățară inteligentă cu un buton ce are integrat și un senzor inductiv. Acesta are o tehnologie în curs de brevetare ce permite ca produsul să fie ușor de folosit, să aibă o formă potrivită pentru înot, cât și o baterie cu o autonomie de până la 7 zile. Totodată, în cadrul dispozitivului, există acum mai mult spațiu pentru a adăuga, în timp, și alți senzori.

Până în prezent, brățările și ceasurile inteligente Fitbit au înregistrat peste nouă trilioane de minute cu bătăi ale inimii. Prin studiul acestor date, Charge 3 are o tehnologie îmbunătățită pentru funcția PurePulse de monitorizare a ritmului cardiac, oferind informații mai detaliate față de celelalte produse din gama Charge. Noul dispozitiv oferă și o evidență mai clară a numărului de calorii consumate în timpul antrenamentelor și a ritmului cadiac în repaus, informații ce vor ajuta la optimizarea antrenamentelor și îmbunătățirea stării generale de sănătate.

Adăugarea senzorului SpO2 – o premieră pentru o brățară inteligentă Fitbit – va face posibilă, în viitor, estimarea nivelului de oxigen din sânge și va ajuta la monitorizarea unor noi indicatori critici pentru evaluarea sănătății, cum ar fi apnea în somn.

Noi funcționalități pe Fitbit Charge 3

 • Moduri de exerciții axate pe obiective stabile de fiecare utilizator: Posesorii unui Charge 3 vor putea alege din peste 15 moduri de exerciții precum: pedalat, înot, alergat, antrenament cu greutăți sau yoga. Aceștia vor putea stabili un obiectiv personal pentru numărul de calorii consumate, distanță parcursă sau durata exercițiului și vor observa statistici în timp real, parcursul realizat până la finalizarea țelului dorit, cât și memento-uri de felicitare.
 • Rezistență la apă până la 50m: Charge 3 se poate purta la duș, atunci când plouă, în piscină, sau în mare. Utilizatorii vor vizualiza pe ecranul brățării durata exercițiului de înot și vor putea folosi funcția SmartTrack pentru a analiza timpii și numărul de bazine parcurse.
 • Aleargă fără oprire: Cu Charge 3, rămâi motivat cu ajutorul GPS-ului conectat la telefon pentru a accesa în timp real ritmul și distanța parcursă, iar cu funcția Run Detect vei putea pune pauză sau opri antrenamentul în mod automat (funcție disponibilă în curând).
 • Monitorizarea stării de sănătate la femei: Folosind aplicația Fitbit, femeile vor putea urmări mai ușor calendarul ciclului menstrual și vor putea înregistra, direct în aplicație, și zilele fertile (funcție disponibilă în curând), precum și adăuga simptome și compara trenduri în timp.
 • Informații despre corpul tău, prezentate într-un singur ecran: Navighează cu ușurință în noul dashboard personalizat oferit de Charge 3 pentru a vedea statistici zilnice despre activitatea ta fizică, cât și date despre sănătatea ta precum monitorizarea ciclului menstrual, nivelul de hidratare al organismului și calitatea somnului.
 • Date personalizate: Cu Charge 3, utlilizatorii vor primi informații noi despre activitatea lor fizică, ritmul cardiac, nutriție, somn și se vor bucura de sfaturi practice pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate (funcție disponibilă în curând).
 • Sfaturi practice și o motivație continuă: Charge 3 oferă o prezentare completă asupra stării generale de sănătate, datorită unor funcționalități precum recunoașterea automată a exercițiului fizic, mementouri pentru mișcare, sesiune de respirație ghidată, monitorizarea stagiilor de somn și informații despre calitatea acestuia, precum și multe altele.

Până în prezent, la nivel global, s-au vândut 35 milioane de dispozitive din familia de produse Charge, aceasta fiind cea mai populară gamă de brățări inteligente a companiei.

IDC, companie globală de consultanță și analiză, estimează că, în următorii ani, brățările inteligente vor continua să ocupe un segment important în clasamentul vânzărilor de produse tip wearable. Mai mult, acestea ocupă în continuare primul loc în topul preferințelor consumatorilor din Australia, Marea Britanie, Japonia, Singapore și Spania.

Optimizarea analizei ciclurilor de somn

Fitbit a introdus funcția de monitorizare a somnului din 2009 și, în ultimii nouă ani, a creat cea mai mare bază de date despre somn, având la activ mai mult de 7.5 miliarde de nopți înregistrate. Fitbit a introdus și monitorizarea stagiilor de somn și analiza acestora pe baza variabilității ritmului cardiac, pentru a oferi utilizatorilor o înțelegere mai aprofundată a calității somnului lor.

Fitbit continuă să facă progrese în domeniul analizei stagiilor de somn și anunță, odată cu lansarea Charge 3, funcționalitatea Sleep Score. Folosind metrici importanți, măsurați de dispozitivele Fitbit prin tehnologia de monitorizare a ritmului cardiac PurePulse, funcția Sleep Scoare va acorda o notă calității somnului pentru a înțelege mai bine cât de bine vă odihniți și ce factori influențează calificativul primit. Pentru moment în format beta, noua funcționalitate va fi disponibilă utilizatorilor Fitbit de anul acesta.

În plus, pentru dispozitivele care vin echipate cu un senzor SpO2, și anume Charge 3, Fitbit Ionic și Fitbit Versa, Fitbit va testa urmărirea perturbărilor respiratorii, ce pot indica probleme de sănătate precum alergiile, astmul, sau apneea.

De asemenea, Fitbit va continua să dezvolte și să valideze cu FDA (U.S. Food & Drug Association) tehnologia medicală pentru varii probleme de sănătate, incluzând apneea în somn și fibrilația atrială. Fitbit este una dintre cele nouă companii incluse în programul digital pilot de pre-certificare medicală, ce are menirea de a ușura mecanismul acreditării programelor software ca dispozitive medicale.

La limita dintre brățară de fitness și smartwatch

Împreună cu setările sale avansate pentru sport și monitorizarea sănătății, Charge3 este cea mai inteligentă brățară Fitbit, cu funcționalități complexe.

 • Notificări și răspunsuri rapide: Cu Fitbit Charge 3, poți personaliza ușor notificările primite din aplicații precum Facebook și Uber, și poți fi alertat de brățară atunci când primești un apel sau un mesaj text, având totodată și funcția de răspunsuri rapide disponibilă pentru sistemul Android.
 • Aplicații de care chiar ai nevoie: Bucură-te la maximum de fiecare zi cu aplicații populare precum alarmă silențioasă, Timer sau Vreme, plus informații cheie din platforma Fitbit, disponibile direct pe brățară.
 • Aplicații smart, direct pe dispozitiv: În viitor, unele dintre cele mai populare aplicații, ce sunt acum accesibile pe ceasurile inteligente Fitbit Ionic și Fitbit Versa, vor fi disponibile și pe brățara inteligentă Charge 3.
 • Plăți sigure: Cu funcția Fitbit Pay, posesorii unei brățări inteligente Charge 3 Special Edition vor putea realiza plăți folosind doar dispozitivul, fără să mai aibă nevoie de cardul bancar. Sistemul Fitbit Pay este disponibil în prezent în 18 țări, susținut de peste 100 de instituții bancare.
 • Compatibilitate extinsă: Tracker-ul Charge 3 este compatibil cu majoritatea dispozitivelor care folosesc sistemul Android sau iOS, în curând brățara urmând să fie compatibilă și cu sistemul de operare Windows pentru ca utilizatorii să își poată alege produsul preferat, indiferent de telefonul folosit.

Accesorii, preț și disponibilitate

Charge 3 vine și cu o gamă extinsă de accesorii. Acestea sunt realizate din materiale de calitate superioară precum texturi poligonale rafinate; curelele sport din silicon perforat ce lasă pielea să respire, curelele din țesături fashion, dar și curele din piele Horween, lucrate manual. Curelele clasice sunt rezistente la murdărie.

Produsul Charge 3 Special Edition, ce facilitează plățile wireless, vine în două modele: unul cu o carcasă din aluminiu și curea sport din silicon de culoare albă, iar cel de-al doilea cu o carcasă din aluminiu de culoare rose gold și o curea Lavender. De asemenea, brățara Charge 3 Special Edition combină două stiluri într-un singur pachet, cu un accesoriu special inclus în cutie: o curea clasică din silicon de culoare neagră.

În România, dispozitivul va putea fi achizițonat din magazinele partenere începând cu luna octombrie a acestui an, la prețul de 149.95 EUR pentru Charge 3 și 169.95 EUR pentru Charge 3 Special Edition. Accesoriile pentru Charge 3 vor fi dispobile la prețuri între 29.95 și 69.95 EUR.