Startup Wise Guys, unul dintre cele mai cunoscute acceleratoare de startup-uri din Europa și unul dintre cele mai active fonduri de investiții ale sale, lansează un nou program de accelerare, ”Jump for CEE”.

Noul program, finanțat parțial cu sprijinul inițiativei Google.org: Impact Challenge for Central and Eastern Europe își dorește să ofere sprijin persoanelor ce își doresc să-și dezvolte un stil de gândire antreprenorial din Europa Centrală și de Est. Toate evenimentele organizate în cadrul programului vor fi gratuite pentru toți participanții.

Pandemia a făcut ravagii asupra sănătății umane și a lăsat urme adânci în ceea ce privește situația economică a fiecărei persoane.

Întoarcerea la locul de muncă devine un blocaj pentru cei care se confruntă cu probleme cronice de sănătate, pierderea persoanelor dragi, colapsul industriilor precum și pierderea locurilor de muncă.

Google.org și-a lansat programul Impact Challenge CEE pentru a stimula inovația caritabilă, cu peste 2 milioane EUR distribuite către organizații non-profit, întreprinderi și instituții academice. Startup Wise Guys, recunoscut pentru munca sa cu fondatorii din regiune, a fost selectat ca beneficiar al acestui program.

”Jump for CEE” își propune să aducă 400 de persoane în workshop-uri online ce vor fi împărțite în 3 faze: Idea Hack, Hackathon și Pre-Accelerator.

Toate informațiile oferite prin intermediul programului îi ajută pe participanți să-și contureze clar ideile, să construiască un stil de gândire antreprenorial, să învețe elementele de bază ale unei afaceri și să facă parte dintr-o rețea de colegi și mentori.

”Ceea ce nu știu mulți dintre oamenii din afara comunității de startup-uri este că fondatorii și investitorii de startup-uri se gândesc întotdeauna la modalități de a da înapoi comunității. Fondatorii de startup-uri sunt conduși de pasiunea pentru rezolvarea problemelor, nu de bani. Scopul nostru este de a pune greutatea și experiența Startup Wise Guys în spatele acestui proiect, astfel încât să putem permite oamenilor care au nevoie să devină ei înșiși antreprenori ”, a declarat Cristobal Alonso, CEO global Startup Wise Guys.

Participanții la programul Jump nu trebuie să aibă o afacere sau plan de afacere înainte de a aplica pentru program.

Pot aplica persoane din Lituania, Letonia, Estonia, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Bulgaria, Grecia, Ungaria sau România, cu o bază solidă în limba engleză și cunoștințe digitale minime.

Idea Hack îi va ajuta pe participanți să-și modeleze viziunea, în timp ce Hackathonul este un eveniment de 48 de ore care culminează cu o prezentare în fața unui juriu. Deadline-ul de aplicare pentru Idea Hack este 1 Noiembrie.

Oricine a participat la unul sau la ambele evenimente poate solicita apoi să participe în programul de Pre-Accelerare, care are loc online pe parcursul a opt săptămâni.

Jump for CEE va găzdui diferite iterații ale acestor trei module până în decembrie 2022.

Mai multe informații despre program și aplicări se pot găsi aici: https://startupwiseguys.com/jumpforcee/.

Fondat la Tallinn în 2012, Startup Wise Guys a ajutat peste 500 de fondatori să-și aducă startup-urile la nivelul următor. Până în prezent, Startup Wise Guys a făcut peste 235 de investiții, a înregistrat cinci exit-uri și a atins o rată generală de succes a startup-urilor de peste 77%.