Despre Kfactory a scris în detaliul colegul nostru Florin Cașotă în acest articol din seria „Mindset de Antreprenor”.


Finanțarea este coordonată de Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, în parteneriat cu platforma de equity crowdfunding SeedBlink și investitori privați (business angels).

KFactory vine în întâmpinarea companiilor de producție ce doresc să crească performanța utilajelor industriale și a operatorilor, toate acestea având ca rezultat creșterea profitabilității.

Având la bază conceptele de Industrial Internet of Things (IIoT) și Machine Learning, cumulate cu experiența din industriile IT și producție a fondatorilor, KFactory a reușit în scurt timp să crească cu până la 25% performanța pentru clienții săi, oferind în același timp un model accesibil de subscripție lunară (SaaS).

Platforma monitorizează și învață felul în care echipamentele industriale, operatorii, comenzile și echipele de suport se comportă și interacționează în timpul procesului de producție, astfel încât managerii să poată avea vizibilitate totală asupra întregului proces și să poată lua decizii rapide și informate.

O discuție cu Sparking Capital și cu Evertoys, una dintre companiile în care au investit, poți descoperi aici.

“KFactory acoperă o nevoie de bază pentru orice companie din producție, indiferent că este vorba de automotive, producție echipamente industriale, pharma, plastic, procesare lemn, industrie alimentară, textilă sau altele. Ca direcție de dezvoltare, în a doua jumătate a anului 2020 dorim să lansăm noi funcționalități ce vor aduce o valoare adăugată foarte mare pentru industrie, cum ar fi managementul calității, mentenanță predictivă și analiză augmentată (augmented analytics)., a declarat cofondatorul KFactory, Adrian Dima.

“Digitalizarea nu mai reprezintă o opțiune pentru nici o companie, devine o obligativitate de business iar o parte din muncă se va muta în online și remote. Se va întâmpla asta pentru personalul administrativ care poate valorifica lucrul de la distanță, chiar dacă industria producătoare este istoric mai conservatoare. Ne dorim ca anul următor să ne extindem la nivel european, având ca principale ținte Spania, Franța și Germania, KFactory având deja prezență în România și Portugalia.”, spune cofondatorul KFactory, Vlad Cazan.

Membru în KFactory Advisory Board este și Dragoș Metea, antreprenor cu peste 15 ani experiență atât pe piața internă, cat și pe piața internațională, în medii multiculturale, de la mari corporații la startup-uri.

Sparking Capital a coordonat procesul de finanțare și este un fond cu capital de risc constituit din surse private. Fondul face investiții de tip pre-seed și seed în companii inovatoare din segmentele Industry 4.0, property tech, economie circulară, marketing tech, transformare digitală și sustenabilitate.

„Investiția în KFactory este o premieră pe piața din România, fiind prima finanțare a unui startup din verticala Industry 4.0/Smart Manufacturing. Suntem încântați să deschidem un nou drum prin investiția într-o echipă ambițioasă și cu experiență semnificativă în domeniu, ce are potențialul de a schimba paradigma în zona de producție. Alături de investiția financiară, Sparking Capital contribuie prin expertiză, mentorat și networking, la dezvoltarea accelerată și scalarea internațională a companiilor în care investește. Ne bucură și consolidarea parteneriatului cu SeedBlink și asocierea cu alți investitori, contribuind astfel împreună la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial românesc.”, explică Cristian Negruțiu, cofondator Sparking Capital.

Despre ce face platforma SeedBlink, unde poți să devii investitor în startup-uri, poți citi în acest articol al Oanei Coșman.

Alături de Sparking Capital, investiția în KFactory este susținută de SeedBlink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune, care democratizează intrarea investitorilor privați în ecosistemul startupurilor inovatoare, facilitând totodată accesul acestora la capital.

„Continuăm parcursul listărilor de startupuri inovatoare, de data aceasta cu o companie care îmbunătățește radical performanța proceselor de producție. Salutăm dezvoltarea parteneriatului cu Sparking Capital iar odată cu KFactory, marcăm a 10-a campanie de equity crowdfunding, în 6 luni de la startul oficial al SeedBlink.”, spune Andrei Dudoiu, cofondator SeedBlink.