Swappie a primit o investiție de tip Series B pentru a intra pe noi piețe din Europa. Afacerea recondiționează și revinde iPhone-uri și se ocupă de întreg procesul de testare și reparare, dar și vânzarea acestora pe propriul marketplace, cu o garanție de 12 luni.

Potrivit TechCrunch, investitorii sunt TESI, Lifeline Ventures, Reaktor Ventures și Inventure Investors. Toți au participat și la investiția Series A. Swappie a fost fondat în 2016 și a strâns până acum 48 de milioane de dolari.

Compania operează în Finlanda, Suedia, Danemarca și Italia. Cu noua finanțare vor să ajungă în Germania, Irlanda, Portugalia și Olanda în această vară. Conform datelor oferite de Swappie, din 2018 în 2019 veniturile au crescut de 4 ori și au ajuns la peste 35 de milioane de dolari. Cererea a crescut și anul acesta de 5 ori.

„Majoritatea clienților noștri cumpără dispozitive „refurbished” pentru prima oară, așa că principalul nostru competitor sunt business-urile care le vând noi. Cel mai popular model din marketplace-ul Swappie este iPhone 8”, a spus Sami Marttinen, CEO al Swappie. Potrivit acestuia, până acum Swappie a vândut sute de mii de iPhone-uri și s-a concentrat pe acest brand pentru a putea să ofere o calitate bună telefoanelor. De asemenea, un avantaj e și costul mare de achiziție pentru un iPhone nou, dar Swappie se uită și spre extinderea pe piața de telefoane cu Android.

Alternativele din România

În România există două companii care fac aproape ce face Swappie. Fenix.eco are același model de business, pe când Flip.ro e doar un marketplace care verifică telefoanele, un fel de OLX unde totul este verificat și știi ce achiziționezi.

Pe platforma fenix.eco sunt acum disponibile peste 20 de modele de smartphone-uri recondiționate, cu prețuri, în medie, cu 50% mai mici față de cele ale unor telefoane inteligente noi.

Magazinul online vinde smartphone-uri Apple, Samsung și Huawei cu o vechime de 12 până la 36 de luni, care au fost curățate de toate datele utilizatorului anterior și recondiționate complet de un partener certificat ISO.

Toate telefoanele fenix.eco sunt vândute cu o garanție de 12 luni. Clienții din România primesc produsul între 24 și 48 de ore de la momentul plasării comenzii pe fenix.eco. Pe lângă telefonul recondiționat, cutia fenix.eco sigilată conține și accesorii, inclusiv un cablu și set de căști noi.

Citește materialul complet despre fenix.eco aici.

Doi tineri antreprenori, Alin Luca si George Moroianu, au dezvoltat în România primul marketplace dedicat exclusiv vânzărilor de smartphone-uri second hand, Flip.ro.

Platforma Flip.ro a primit o investiție de 120.000 de euro, realizată de fondul de investiții V7 Capital, deținut de Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, co-fondatorii abonamentului la sport și ai rețelei naționale 7card, dar și a GapMinder (prin acceleratorul Techcelerator) și Difrnt Agency.

Detalii despre Flip.ro avem în acest articol.