Încă din 2009, anul în care a fost lansată platforma, mai mult de 14 milioane de persoane au susținut cu peste 3,6 miliarde de dolari munca startup-iștilor, fiind finanțate peste 140.000 de campanii. Recent, fondatorii Kickstarter au anunțat disponibilitatea unui program nou, destinat mai mult finanțatorilor. Ok, și odată cu ei, destinat și creatorilor independenți prezenți pe platformă.

Este vorba despre Kickstarter Patrons, un program în care pot intra finanțatorii cu buzunare largi și dare de mână. Adică, acele persoane care doresc să contribuie, în mod repetat, cu mai mult de 1.000 de dolari la finanțarea proiectelor de pe Kickstarter pentru a le ajuta să devină realitate.

Pe lângă persoanele fizice, Kickstarter Patrons se adresează instituțiilor care doresc să susțină financiar viitorii antreprenori. În plus, pot deveni Patrons atât organizațiile non-profit, cât și companiile comerciale (for-profit).

Momentan, programul va avea o perioadă de test de un an. În acest moment, două organizații s-au alăturat Kickstarter Patrons - Knight AmDoc Patron Fund și Pinewood Atlanta Studio. Pe lângă bani, aceste organizații sunt dispuse să ofere și mentorat, precum și acces la baza lor de clienți.