Anunțul companiei a fost făcut în cadrul târgului de electronice CES 2018, care a avut loc săptămâna aceasta în Las Vegas. Nucleum este hub-ul ideal pentru noile MacBook-uri, pentru că oferă porturi USB-C și USB-A suplimentare, dar și sloturi HDMI și SD/microSD.

Prin multitudinea de porturi Nuclem este creat pentru compatibilitate cu majoritatea accesoriilor, precum mouse-uri, tastaturi și chiar un monitor secundar. Dispozitivul oferă un plus de productivitate, pentru că toate cele 7 porturi pot fi utilizate concomitent. Utilizatorii Nucleum pot porni un MacBook în timp ce, simultan, utilizează un hard extern și încarcă un iPhone.

În plus, interferențele electromagnetice care pot apărea, uneori, între porturile USB 3.0 (de pe orice device sau sistem) și dispozitivele WiFi, precum routerele sau mouse-urile și tastaturile wireless, sunt mult mai reduse în cazul Nucleum.

În mod normal, semnalul broadband emis de către spectrul USB 3.0 poate influența receiverii wireless care emit în frecvențe 2,4 GHz, dacă cele două dispozitive sunt în apropiere. Producătorii Nucleum au făcut în așa fel încât interferențele electromagnetice sunt reduse. Asta datorită shielding-ului și amplasării unice a porturilor. Ecranarea (shielding-ul) este amplasată chiar pe porturile USB, în timp ce porturile tip-A și tip-C sunt montate în părți opuse, în loc de a fi alăturate.

Nucleum este disponibil, în acest moment, în Statele Unite și urmează să fie lansat în Marea Britanie și alte țări din regiunea Asia-Pacific în primul semestru al anului. Are o garanție de 2 ani și beneficiază de suport tehnic în timp real.