Proiectate să detecteze schimbări de temperatură, aceste sisteme proactive pot să înregistreze și să dea alerte instantaneu despre zonele de risc.

În contextul COVID-19 sunt necesare o serie de măsuri de prevenție, odată cu relaxarea unora dintre restricții și revenirea la birou, iar echipamentele high-tech, printre care și soluțiile de supraveghere video cu termoviziune, vor avea un rol cu atât mai important.

Tot mai multe companii aleg să-și securizeze clădirile cu astfel de sisteme de ultimă generație, pentru a-și proteja angajații.

”În contextul actual, se observă o cerere în creștere pe zona de supraveghere video, în special pentru camerele cu termoviziune. Avem deja în portofoliu o gamă variată de soluții de supraveghere și analiză video MOBOTIX, printre care și sisteme cu termoviziune. Datorită senzorilor termici, aceste camere sunt extrem de precise și pot informa prin notificări automate, de fiecare dată când temperatura crește peste valoarea predefinită”, a declarat Helmut Ignat, Director General, Konica Minolta România.

Camerele cu termoviziune MOBOTIX fac parte dintr-un portofoliu extins de soluții de supraveghere și analiză video, alături de camere de exterior, camere de interior, sisteme de control acces, fiind produse de compania germană cu același nume, parte a grupului Konica Minolta din 2016.

Cu un consum energetic redus (sub 10 W), camerele cu termoviziune MOBOTIX acționează ca sisteme stand alone, fără a fi necesară intervenția umană, și scanează termic prin intermediul tehnologiei avansate Mobotix TR, conformă GDPR, permițând măsurarea radiației termice pe întreaga zonă a imaginii, la nivelul fiecărui pixel al senzorului termic.

Prevăzute cu două lentile alăturate, acestea pot fi setate să realizeze overlay (suprapunerea imaginii optice și celei termice), pentru a genera înregistrări de înaltă rezoluție la detecția de mișcare a unei persoane sau a unui obiect.

Termoscanarea și implicațiile juridice. Întrebări și răspunsuri punctuale

Eficiente chiar și în condiții de vizibilitate scăzută (în întuneric, praf, fum) sau în condiții atmosferice nefavorabile, sistemele video cu termovizune MOBOTIX nu necesită surse adiționale de iluminare pentru detectarea de la distanță a zonelor de risc.

În plus, aceste camere respectă standardele ONVIF, fiind compatibile și permițând integrarea cu alte sisteme de management video.

”Alături de soluțiile din domeniul managementului documentelor tipărite, care ne-au consacrat atât la nivel de grup, cât și pe piața din România, ne propunem să extindem pe viitor o nouă direcție de business ce include, pe lângă soluții de Enterprise Content Management, și soluțiile de video management, sub un concept cuprinzător - INFORMATION MANAGEMENT”, a completat Helmut Ignat, Director General, Konica Minolta România.

Camerele Mobotix sunt sisteme avansate din domeniul Internet of Things și sunt destinate utilizării în diferite domenii de activitate, de la industria de retail, producție, energie și utilități, sectorul industrial, transport aerian și maritim, construcții, până la sectorul de sănătate, educație sau instituții publice. Prin intermediul acestor camere, companiile și instituțiile vor putea monitoriza siguranța afacerii și a oamenilor, securiza operațiuni și eficientiza procese de lucru.