Divizia VSS se alătură liniilor de business existente ale companiei: printare digitală și industrială, printare office și soluții de management electronic al informațiilor.

Konica Minolta România și-a anunțat strategia de extindere pe segmentul de management video în 2016, odată cu includerea în portofoliu a gamei de sisteme de supraveghere și soluții de analiză video MOBOTIX, în urma achiziționării unui pachet majoritar din acțiunile grupului cu acelați nume.

Brandul MOBOTIX este recunoscut la nivel global drept unul dintre cei mai importanţi și renumiți producători de sisteme video IP profesionale, de la camere de supraveghere pentru monitorizarea spațiilor interioare și exterioare, camere cu termoviziune, până la aplicații de analiză video avansată cu Inteligență Artificială.

Anul trecut, Konica Minolta România și Metrici, companie locală specializată în soluții software și aplicații bazate pe analiză video și Inteligență Artificială, au dezvoltat integral și în timp record Thermal Analyzer, o aplicație de analiză termică și detecție a feței care scanează fluxuri video în timp real și generează alarme automate la detectarea anomaliilor de temperatură corporală.

Colaborarea dintre Konica Minolta România și Metrici mai include și dezvoltarea de soluții de management al traficului, aplicații pentru gestionarea parcărilor sau aplicații personalizate de Visual Quality Inspection, pentru companiile din sectorul de producție care vor să automatizeze identificarea defectelor și numărarea obiectelor produse.

Recent, Konica Minolta România a adăugat în portofoliu soluțiile software de analiză video ale dezvoltatorilor americani Luxriot și SAFR, scalabile și compatibile cu un număr extins de sisteme de supraveghere existente în piață.

Prin intermediul celor două parteneriate, Konica Minolta România va furniza aplicații de analiză video printre care, recunoaștere facială (cu o acuratețe de 99,87%), managementul intrărilor și ieșirilor în timp real, detectarea obiectelor pierdute și numărului acestora, LPR (recunoașterea numerelor de înmatriculare pentru gestionarea traficului sau parcărilor).

”Piața soluțiilor de management video este pe un trend ascendent în ultimii ani, datorită interesului crescut al companiilor pentru securizarea spațiilor de lucru, a angajaților, instrumentelor de lucru sau operațiunilor. Într-un domeniu atât de competitiv, ne bucurăm să putem oferi clienților noștri direcți și indirecți o gamă premium de soluții de supraveghere și analiză video, modulare, scalabile și personalizate, la cererea utilizatorilor” a mai declarat Helmut Ignat.