Termene.ro elimină astfel barierele, punând la dispoziția tuturor abonaților redBill experiența și resursele KRUK România, la care până acum aveau acces preponderent marile companii. Ca bonus, plata comisionului de colectare se face numai dacă banii sunt recuperați.

KRUK România, companie membră a grupului KRUK, una dintre cele mai mari companii de pe segmentul de management al creanţelor din Europa Centrală, a implementat, în parteneriat cu Termene.ro, prima soluție automatizată care permite firmelor, indiferent de cifra lor de afaceri, să trimită în colectare facturi depășite. Un alt beneficiu important al abonaților redBill este accesul la statistici actualizate în timp real, despre situația propriilor facturi.

Aplicația redBill din platforma Termene.ro permite încărcarea propriilor facturi, urmărind în orice moment evoluţia și stadiul lor în cadrul procesului de colectare. Grija că s-ar putea să pierdeţi din vedere plăţi importante pe care le aveţi de primit dispare odată cu lansarea acestei soluţii pe piaţa românească.

Principalii indicatori statistici la care platforma oferă acces în orice moment sunt:

  1. numărul facturilor raportate cu termen depășit
  2. media zilelor de întârziere a facturilor restante
  3. stadiul colectării
  4. suma totală recuperată
  5. numărul facturilor ”contestate” de către debitor

Decizia KRUK România de a iniţia un parteneriat cu Termene.ro, platformă care oferă informații oficiale și actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale tuturor firmelor din România, a venit în mod natural, din dorința de a susţine însănătoșirea mediului economic. O economie sănătoasă presupune ca schimbul reciproc de mărfuri și prestarea de servicii să se desfășoare în condiții de calitate. Iar aceasta înseamnă că este nevoie să intre în joc partenerii care ajută la eliminarea barierelor, adică firmele de colectare a creanțelor.

“Este important pentru noi să fim alături de mediul de afaceri românesc, să încercăm să oferim soluţii de colectare care să îmbunătăţească cash-flow-ul firmelor, reintroducând astfel în circuitul economic lichidităţile de care este atât de multă nevoie. Digitalizarea şi inovarea sunt direcţii definitorii ale proiectelor noastre, parte a filosofiei de management LEAN, cu scopul optimizării proceselor din cadrul companiei noastre,” a spus Tomasz Ignaczak, Director General KRUK România.

Pentru Termene.ro, parteneriatul cu KRUK România este încă un pas spre un ”one-stop shop” pe care îl pregătește pentru firmele care activeaza în sectorul B2B. Soluția lansată de Termene.ro și KRUK România asigură cash-flow-ul companiilor abonate la platforma redBill.ro pentru că reușește să armonizeze mecanismele de facturare, încasare și colectare.

“Împreună cu KRUK România, am reușit să dezvoltăm rapid o soluție automatizată prin care firmele își eficientizează mecanismul de încasare. Prin urmare, managerii și antreprenorii câștigă timp întrucât nu mai sunt preocupați de încasarea facturilor, au mai mulți bani datorită colectării rapide prin colaborarea cu un jucător important al pieţei de management al creanțelor și se pot baza pe predictibilitate într-un mediu de afaceri plin de provocari, ” a declarat Adrian Dragomir, fondator al Termene.ro.

Conform celor mai recente date ale Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale, valoarea totală a creanţelor B2B pe piaţa din România a crescut în 2018 cu aproximativ 9%, ajungând la aproximativ 1.448 milioane euro datorită creşterii valorii portofoliilor bancare.

Grupul financiar internaţional KRUK este liderul industriei de management al creanţelor din zona Europei Centrale, unde activează de peste 20 de ani, şi unde, în prezent, desfăşoară operaţiuni în 9 ţări europene: Polonia, România, Spania, Cehia, Slovacia, Italia, Germania, Luxemburg şi Malta.

redBill este un produs dezvoltat de platforma Termene.ro prin care firmele își pot raporta clienții care nu au plătit facturile la timp, își pot recupera banii pentru facturile neîncasate și pot verifica gratuit orice companie din România dacă a fost raportată de alți furnizori.