Există numeroase societăți de asigurare, astfel că găsirea celei mai rentabile polițe pentru autoturismul tău – fie că este vorba despre RCA sau despre CASCO – poate deveni destul de obositoare. Din fericire, îți poți ușura misiunea dacă ții cont de câteva aspecte simple, care te vor ajuta şi să profiţi de cât mai multe avantaje.

Poți face totul online

Foarte multe companii permit încheierea online a polițelor de asigurare auto. Cu alte cuvinte, poți economisi timp, scăpând de drumurile până la sediul societăţii de asigurare sau până la cel mai apropiat broker. În plus, procedura este foarte simplă și durează, în majoritatea cazurilor, în jur de 4 -5 minute, urmând ca mai apoi sa primești rapid polița aleasă, fie prin intermediul mail-ului, fie prin curier, de regulă livrarea fiind gratuită.

Caută un asigurator de încredere

Căutările tale nu ar trebui să se limiteze doar la găsirea celui mai atractiv preţ de pe piaţă. Este important să apelezi la serviciile unei companii de asigurări serioase şi cu un istoric bun de plată. În caz contrar, există riscul să te trezeşti cu surprize deloc plăcute în urma unor eventuale evenimente nefericite din trafic, mai ales dacă este vorba despre asigurarea CASCO. Situaţia devine neplăcută şi în cazul RCA-ului, dacă alegi o societate cu mari întârzieri la plata daunelor. Într-un astfel de caz, şoferul vătămat te poate chema în instanţă pentru a te trage la răspundere.

O acoperire teritorială cât mai largă

Un alt aspect important ţine de acoperirea teritorială a poliţei de asigurare auto, fiind de preferat să fie cât mai extinsă. Ţine cont de acest lucru mai ales când te pregăteşti să-ţi planifici vacanţele în străinătate sau când eşti nevoit să tranzitezi alte ţări. Poliţele de asigurare auto încheiate în România sunt valabile şi în străinătate, în state membre ale sistemului Carte Verde. Anumite poliţe nu acoperă, însă, toate cele 47 de statele din sistemul Carte Verde, ba mai mult, poţi fi nevoit să plăteşti în plus pentru a fi asigurat şi pe teritoriul unora dintre respectivele ţări.

Profită de reducerile asiguratorilor

În funcţie de preferinţele tale, ai la dispoziţie o serie de avantaje de care poţi profita. De exemplu, unii asiguratori îţi oferă şi reduceri de până la 20- 25%, în cazul în care alegi să închei în acelaşi loc şi RCA şi CASCO. Alţii îţi permit să achiţi într-un anumit număr de rate valoarea primei de asigurare. Există şi companii care aplică reduceri de fidelitate sau pentru diverse categorii sociale, precum pensionarii.

Diferenţele dintre RCA şi CASCO

RCA reprezintă poliţa de asigurare auto obligatorie, pe care toţi şoferii trebuie să o încheie, acoperind, în special, daunele provocate de către asigurat unui terţ, precum şi vătămările corporale sau decesul. În paralel, CASCO, fiind o asigurare facultativă, acoperă mult mai multe riscuri, de la avarii accidentale până la furt parţial sau chiar total, acte de vandalism sau defecţiuni ale motorului, iar lista poate continua.

Drept urmare, asigurarea CASCO necesită o atenţie sporită, având în vedere multitudinea de riscuri pe care le poate acoperi. Mai mult, unii brokeri îţi oferă şi posibilitatea de a-ţi personaliza respectiva poliţă, ţinând cont de nevoile tale, iar în cazul în care achiţi integral prima de asigurare poţi beneficia şi de o reducere a tarifului. Printre serviciile pe care ţi le pun la dispoziţie anumiţi asiguratori se pot număra, de exemplu, acordarea unei maşini la schimb, pe perioada reparaţiilor, sau includerea asistenţei rutiere în poliţa CASCO.

Cum găsești cea mai bună asigurare auto cu Sortter

Platforma de comparare Sortter, disponibilă gratuit, te ajută să descoperi cea mai avantajoasă asigurare auto, fie că ai de gând să închei o poliţă RCA sau una de tip CASCO. Cu ajutorul Sortter, vei afla informaţii esenţiale despre asigurări disponibile pe piaţa financiară. Toate acestea îţi sunt prezentate într-un mod clar, iar tu vei putea observa mult mai bine avantajele fiecărei soluţii în parte. Astfel, vei putea compara singur ofertele disponibile pe piață, în funcţie de beneficiile de care vrei să te bucuri, şi vei putea să te îndrepţi către cea mai potrivită pentru nevoile tale.