După opt ani în care a dezvoltat afacerea de familie Divan Group, Andrei Iușut a decis să vândă toate operațiunile unui fond de investiții turcesc la începutul anului 2017. Suma tranzacției, confidențială, acoperă valoarea celor trei branduri dezvoltate: Divan și rețeaua fast food Divan Express, Meze Taverna și Kuzina, toate plasate în zona centrală a Bucureștiului.

Brandul Divan a început cu un restaurant turcesc deschis în 2009 în Centrul Vechi al Bucureștiului, urmat, în 2012, de restaurantul grecesc Meze Taverna, aflat tot în Centrul Vechi, iar, în 2013, proprietarul a abordat zona Floreasca, deschizând încă un restaurant Divan.

În 2014, a dezvoltat conceptul Divan Express, un fast food cu kebab-uri predefinite și un nou mod de servire, în stil american, unde casele de marcat de la care se preia comanda sunt separate de zona de bucătărie. În prezent, Divan Express are restaurante în Piața Romană, Piața Victoriei și Pipera. În primele nouă luni de activitate, Divan Express din Piața Romană a avut o cifră de afaceri de peste un milion de euro în contextul în care își desfășura activitatea într-un spațiu de doar 47 de metri pătrați.

”După opt ani în care am dezvoltat trei modele de restaurante, am decis să iau o pauză și să îmi dedic perioada următoare familiei. Ca planuri de business, nu exclud ca pe viitor să decid să intru și în alte zone pe lângă cele HoReCa, dar voi rămâne cu siguranță în zona de servicii. Grupul Divan a reprezentat pentru mine începutul vieții de antreprenor, care a devenit acum ceea ce aș putea numi începutul unei corporații. Cu siguranță, voi începe un nou capitol al carierei mele tot ca antreprenor, dar momentan explorez mai multe nișe”, a declarat Andrei Iușut după anunțarea tranzacției.