Acer Nitro 5 este echipat cu grafică de ultimă generație AMD Radeon RX560 pentru redare mai rapidă, iluminare și finisaje îmbunătățite, astfel încât utilizatorii să fie captivați de conținutul de pe ecran. Jucătorii vor beneficia, de asemenea, de cele mai recente procesoare mobile AMD Ryzen pentru performanțe uimitoare, indiferent dacă sunt pentru jocuri, creare de conținut sau aplicații multi-tasking.

Unitatea internă SSD a Nitro 5 este disponibilă până la 512 GB. Memoria RAM este de 32 GB. Aflat în mijlocul acțiunii, aplicația NitroSense de la Acer permite monitorizarea CPU/GPU și reglarea vitezei ventilatorului de răcire prin intermediul Acer CoolBoost pentru a le menține în funcțiune optimă.

Ecranul IPS Full HD de 15,6 inci oferă imagini strălucitoare, cu detalii clare, permițând utilizatorilor să urmărească cu precizie fiecare mișcare a inamicilor. De asemenea, utilizatorii pot difuza cu ușurință jocuri live cu Mixer direct din bara de jocuri a Windows 10, apăsând tasta Windows plus G.

Pentru a completa experiența de joc, Acer Nitro 5 este echipat cu difuzoare de înaltă calitate, cu tehnologie Dolby Audio Premium și Acer TrueHarmony. Nitro 5 dispune de toate tehnologiile și conexiunile de care are nevoie un casual gamer: tehnologie wireless rapidă și fiabilă dual-stream 802.11ac, o multitudine de porturi, inclusiv USB Type-C, HDMI 2.0 și Gigabit Ethernet pentru a permite jucătorilor să intre în orice arenă pregătiți să execute fiecare misiune la cel mai înalt nivel.

Acer Nitro 5 va fi disponibil în America de Nord în luna aprilie la prețuri începând de la 799 de dolari și în EMEA de la 1.099 euro.