Dacă ești în căutarea celor mai bune smartphone-uri ieftine, trebuie să începem acest articol cu o mențiune: am ales telefoane ale căror prețuri nu depășesc (în momentul redactării acestui articol) prețul de 1.000 de lei. De asemenea, nu am inclus telefoane mai ieftine de 500 de lei, deoarece e foarte puțin probabil să ai o experiență plăcută cu un astfel de dispozitiv (chiar dacă găsești ceva cu specificații decente pe hârtie, sunt mari șanse ca fiabilitatea să fie scăzută - de actualizări de software nici nu are rost să mai vorbim).

Acestea fiind zise, să vedem cum arată topul telefoanelor ieftine și bune.

Cele mai performante smartphone-uri ieftine

Xiaomi Redmi 4A este unul dintre cele mai ieftine smartphone-uri bune pe care le poți cumpăra și are și specificații mai mult decât decente pentru prețul său. Are un display HD cu diagonală de 5 inch, iar sub acesta se ascunde un procesor Snapdragon 435 cu patru nuclee. Performanțele bune sunt date și de cei 2GB memorie RAM. Spațiul de stocare este de 32GB, mai mult decât suficient, dar există și opțiunea de a-l extinde cu până la 256GB. Bateria este mare, de 3.120 mAh, iar telefonul 4G de la Xiaomi este și dual SIM. Și camerele foto sunt decente - cea frontală are 5MP, iar cea principală are 13MP. Îl poți cumpăra de aici.

Huawei P9 Lite 2017 a fost unul dintre cele mai bune telefoane la un preț decent de anul trecut. Și continuă să fie așa, iar performanțele sunt de invidiat. În primul rând, dacă vrei să-l cumperi de, trebuie să știi că are posibilitatea de a-i pune două cartele. Ecranul este Full HD, o caracteristică rară la un telefon ieftin, iar memoria RAM este de 3 GB, suficientă cât să nu se blocheze. Capacitatea de stocare e de doar 16 GB. Îl poți cumpăra de aici.

Un alt smartphone ieftin și foarte bun este HTC U Play. Prețul lui de lansare era de peste 2.000 de lei, însă acum costă sub 1.000 de lei, iar performanțele sunt excelente pentru prețul actual. HTC U Play are display full HD, camere foto bune (de 16MP fiecare), 3GB memorie RAM și baterie de 2.500 de mAh. Procesorul este unul cu opt nuclee și telefonul are și senzor de amprentă, la fel ca modelul prezentat mai sus, dar nu are capacități dual SIM. Este disponibil aici.

ASUS ZenFone Go este un alt telefon ieftin și performant. Specificațiile lui sunt mai puțin impresionante decât cele ale smartphone-urilor de mai sus, dar și prețul este mai mic. Are numai 2GB memorie RAM și 16GB spațiu de stocare, iar display-ul are rezoluție HD, nu full HD. Are un procesor Qualcomm, iar performanțele sunt decente pentru utilizatorii obișnuiți, dar nu vă așteptați la un dispozitiv pentru multimedia sau gaming. Telefonul poate fi cumpărat de aici.

LG Q6 este cel mai impresionant dispozitiv din lista noastră cu cele mai bune smartphone-uri ieftine. Pentru prima dată de la lansare, l-am găsit la un preț de sub 1.000 de lei și vine cu un display mare, full HD, care ocupă aproape întreaga parte frontală a dispozitivului. Are 3GB memorie RAM și 32GB spațiu de stocare, procesorul este un Snapdragon 435, iar camerele foto sunt de 13 și 5MP. Bateria este de 3.000 de mAh, iar smartphone-ul poate fi achiziționat de aici.