Vestea bună este că aceste laptopuri de ultimă generație vor fi mai performante decât cele din trecut, dar și mai ieftine. Modelele de laptop-urie au un preț recomandat de pornire la $999 cresc eficiența de două ori, accelerează performanța și introduc a treia generație de tehnologii Max-Q pentru design-uri subțiri și ușoare.

GeForce RTX 3060 livrează 90 de cadre pe secundă în cele mai noi jocuri cu setări ultra la 1080p. Laptopurile cu RTX 3060 pornesc de la $999 și sunt mai rapide decât laptopurile care dispun de cea mai bună placă video din generația precedentă, GeForce RTX 2080 SUPER, care se vinde în mod normal cu $2,500.

GeForce RTX 3070 este o bestie de gaming la 1440p, livrând 90 de cadre pe secundă cu setările ultra la rezoluție 1440p. Laptopurile cu RTX 3070 pornesc de la $1,299 și sunt cu 50% mai rapide decât cele echipate cu RTX 2070.

GeForce RTX 3080 este cea mai bună placă video pentru laptopuri. Cu 16 GB de memorie G6, oferă putere celor mai rapide laptopuri pentru gameri și creatori de conținut din lume. Livrează 100+ cadre pe secundă cu setările ultra la 1440p. Sistemele care dispun de RTX 3080 pornesc de la $1,999.

A treia generație de tehnologii Max-Q folosesc AI și noi optimizări de sistem pentru a face laptopurile de gaming de ultimă generație mai rapide și mai bune. Acestea includ:

  • Dynamic Boost 2.0: În mod normal, laptopurile de gaming dictează puterea pentru CPU și GPU. Totuși, jocurile și aplicațiile creative sunt dinamice și solicitante pentru sistem de la cadru la cadru. Cu Dynamic Boost 2.0, rețelele AI balansează puterea dintre CPU, GPU și acum memoria GPU, în funcție de unde este nevoia mai mare – optimizând constant pentru performanță maximă.
  • WhisperMode 2.0: Livrează un nou nivel de control acustic pentru laptopuri de gaming. WhisperMode a fost reconceput de la zero și este integrat în mod personalizat în fiecare laptop. Odată ce acustica dorită este selectată, algoritmii bazați pe AI ai WhisperMode 2.0 gestionează CPU, GPU, temperatura sistemului și vitezele ventilatoarelor pentru a livra o acustică ideală la cea mai bună performanță posibilă.
  • Resizable BAR: Această tehnologie avansată PCI Express permite întregii memorii ale plăcii video să fie accesată de procesor în același timp, oferind un boost de performanță în multe jocuri.
  • NVIDIA DLSS: NVIDIA Deep Learning Super Sampling folosește AI și nuclee RTX Tensor pentru a livra până la de două ori performanță la aceeași putere. Pentru un singur cadru la 1440p, un GPU trebuie să calculeze aproape 4 milioane de pixeli. NVIDIA DLSS necesită doar o fracțiune din acești pixeli, ceea ce îmbunătățește eficiența și crește performanța.

Pentru gaming pe PC, NVIDIA a anunțat cea mai nouă adiție din familia GeForce RTX – GeForce RTX 3060. Cu un preț de plecare de $329, RTX 3060 are de două ori mai multă performanță de rasterizare și de 10 ori mai multă performanță ray-tracing decât GTX 1060, lucru care o face o oportunitate de upgrade pentru 90% dintre gamerii GeForce care încă folosesc GTX. Va fi disponibilă la final de februarie

Pe partea de software, Nvidia a anunțat că jocurile Call of Duty: Warzone, Outriders, Iron Conflict, Edge of Eternity vor beneficia de DLSS, iar jocurile Five Nights at Freddy’s: Security Breach, The Medium, F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch vor avea suport pentru ray tracing și DLSS.