În plus, Lenovo vine cu actualizări ale stațiilor de lucru mobile ThinkPad, și le oferă utilizatorilor opțiuni flexibile de procesoare, plăci grafice silențioase și ecrane îmbunătățite, modelele ThinkPad P14 și P15 fiind extrem de performante, dar și portabile.

Dezvoltate pentru a facilita trecerea la munca în cloud, unele modele ThinkPad dispun de opțiuni mai bune de conexiune, inclusiv 5G super rapid, WWAN și Intel Wi-Fi 6E. Camerele web Full HD, ecranele cu opțiuni de diminuare a luminei albastre, sistemul Dolby Vision și sistemul de difuzoare Dolby Audio orientat către utilizator sunt concepute pentru a îmbunătăți experiența de colaborare a utilizatorilor.

Noul monitor premium ThinkVision P40w-20 este primul monitor profesional Thunderbolt 4 din lume, care le oferă utilizatorilor o experiență de vizualizare superioară și integrează multe porturi de conexiune și funcționalități îmbunătățite.

Utilizatorii au posibilitatea de a alege cea mai potrivită configurație a laptopurilor lor Thinkpad în funcție de dorințele și nevoile lor. Modelele sunt disponibile în nuanțele negru/black și gri/storm grey și sunt echipate cu procesoare Intel Core vPro de generația a 11-a sau cele mai recente procesoare mobile AMD Ryzen 5000 Series. Stațiile mobile de lucru ThinkPad P14 pot fi, de asemenea, configurate cu plăci video AMD Radeon sau NVIDIA, în funcție de model. Laptopurile dispun de funcția ComputerVision Experiences (CVx) îmbunătățită cu opțiuni de securitate, precum senzorul de amprentă Match-on-Chip integrat pe unele modele în butonul de pornire. Modelele Intel dispun de senzori de detectare a prezenței umane și permit autentificarea utilizatorilor fără atingere, datorită funcției de recunoaștere facială Windows Hello. Aceste îmbunătățiri completează funcțiile de securitate ThinkShield deja existente.

Hardware, software și servicii pentru un viitor mai inteligent

Complexitatea celor mai noi servicii și proceduri IT, precum și cererea crescută a serviciilor cloud, cauzată de trecerea la munca de la distanță, dezvăluie o nouă nevoie a utilizatorilor: accesul rapid și simplu la produse tehnologice care integrează servicii, software și hardware. De exemplu, laptopurile ThinkPad echipate cu software-ul Lenovo Commercial Vantage și o soluție personalizată Device as a Service (DaaS) pot facilita achiziționarea, configurarea și implementarea funcțiilor de securitate direct de către utilizatorul final6. Această combinație poate reduce costurile per total, poate îmbunătăți productivitatea și permite operațiuni dinamice. Serviciul de asistență Lenovo Premier Support inclus le oferă utilizatorii mai multă autonomie și mai mult control asupra spațiului de lucru.

Mai multă productivitate

Monitorul ThinkVision P40w are un ecran de 39,7 inci, cu un raport de aspect 21:9, o rezoluție extinsă de 5120 x 2160 WUHD ce afișează chiar și cele mai mici detalii. Ecranul a fost dezvoltat în baza tehnologiei Natural Low Blue Light, cu certificarea TÜV Rheinland Eyesafe pentru a reduce oboseala ochilor cauzată de lumina albastră puternică, păstrând în același timp precizia și performanța culorii. Monitorul cu docking station cu USB-C dispune de până la 12 porturi, inclusiv două porturi Thunderbolt 4 pentru transferul de date, porturi video, porturi de acces la rețea și port de alimentare de până la 100W datorită tehnologiei Smart Power.

ThinkVision P40w-20 este primul monitor Thunderbolt 4 din lume compatibil cu tehnologia Intel AMT, care permite o conexiune stabilă și sigură ce ajută la implementarea și mentenanța de la distanță a dispozitivelor conectate. În plus, modelul P40w-20 include și tehnologii brevetate ce îmbunătățesc experiența utilizatorului: eKVM permite acces instantaneu la două surse de PC-uri printr-un simplu click, iar tehnologia True Split le permite utilizatorilor să vadă ambele surse simultan, pe modelul Picture-by-Picture, și să selecteze o anumită sursă pentru a fi partajată pe ecranul unei conferințe video.

Printre caracteristicile importante se numără:

 • Ecran IPS de 300 de niti, HDR, de 39,7 inci, cu rame extrem de subțiri
 • Curbură 2500R, suport ergonomic de înclinare, rotire și ridicare, compatibil cu suportul VESA
 • 2 x Thunderbolt 4, 1 x HDMI 2.0, 1 x port ecran 1.4; 1 x 3.5mm audio de ieșire; gigabit Ethernet, 4 x USB 3.2 Type-A, 1 x USB 3.2 Type-B și 1 x USB 3.2 Type-C
 • Ecran edge certificat ENERGY STAR și TCO

Seria ThinkPad T

Opțiunile extinse de configurare ale laptopurilor din seria T permit configurarea personalizată potrivită nevoilor clienților, inclusiv acelor configurări specifice pentru asistență medicală. Modelul ThinkPad T14 i poate integra, de asemenea, funcții și dotări dezvoltate pentru profesioniștii din domeniul medical, printre care tratamentul antibacterian pentru carcasă. Senzorul de amprente FIPS-201 compatibil cu cititorul RFID și funcțiile opționale Privacy Guard protejează datele confidențiale ale pacienților. Portofoliul seriei ThinkPad T include modelele ThinkPad T14s i, T14 i și T15 alimentate de procesoare Intel Core vPro de generația a 11-a și modelele ThinkPad T14s și T14 alimentate de procesoare mobile AMD Ryzen 5000 Series.

Printre caracteristicile importante se numără:

 • Procesoarele Intel Core vPro de până la generația a 11-a sau cel mai recent procesor mobil AMD Ryzen 5000.
 • Ecran cu dimensiuni de până la 14 inci UHD HDR Dolby Vision și 500nit sau 15,6 inci UHD HDR Dolby Vision și 600nit.
 • Placă grafică Intel UHD, Intel Iris Xe sau NVIDIA MX450; placă grafică AMD Radeon integrată pe modelele cu procesor AMD Ryzen.
 • Intel Wi-Fi 6E (modele Intel), Intel Wi-Fi 6 (AMD și anumite modele Intel)
 • Conexiune opțională 5G sub-6 sau 2x2 MIMO CAT12 4G pe modelele ThinkPad T14s i și T14s; până la 4x4 MIMO CAT16 4G pe modelul T14 i; până la 2x2 MIMO CAT16 4G pe modelul T15.
 • Sistem Dolby Audio cu difuzoare orientate către utilizator
 • Funcții de securitate ThinkShield, inclusiv senzorul de amprente Match-on-Chip (integrat în butonul de pornire pe modelele T14s) și funcția de detectarea prezenței umane pe modelul T14s i

Modelele ThinkPad X13 și X13 Yoga sunt ideale pentru munca de la distanță sau din birouri, sunt ușoare, un raport de aspect 16:10 și le oferă utilizatorilor conexiuni neîntrerupte pentru a fi la curent cu sarcinile zilnice. Seria ThinkPad X include modelele ThinkPad X13 i și X13 Yoga alimentate de procesoare Intel Core vPro de generația a 11-a și modelul ThinkPad X13 alimentat de procesoare mobile AMD Ryzen 5000 series.

Printre caracteristicile importante se numără:

 • Procersoare Intel Core vPro de până la generația a 11-a sau cel mai recent procesor mobil AMD Ryzen 5000
 • Ecran cu dimensiuni de până la 13.3 inci WQXGA, raport de aspect de 16:10, tehnologie Low Blue Light.
 • Grafică Intel Iris Xe; Placa grafică AMD Radeon integrată pe modelele cu procesor AMD Ryzen.
 • Intel Wi-FI 6 sau 6E pe modelul ThinkPad X13 i, Intel Wi-Fi 6 pe modelele X13 și X13 Yoga
 • Conexiune opțională 5G sub-6 sau 2x2 MOMO CAT 12 4G pe modelele ThinkPad X13 i și X13; până la 2x2 MIMO CAT12 4G pe modelul X13 Yoga
 • Cameră până la FHD Hybrid Infrared (IR) pe modelele X13, HD sau HD Hybrid IR pe X13 Yoga
 • Sitem Dolby Audio, cu boxe orientate spre utilizator pe modelul X13
 • Funcțiile de securitate ThinkShield, inclusiv senzor de amprente Match-on-Chip integrat în butonul de pornire și funcția de detectare a prezenței umane, pe modelele Intel

Modelele ThinkPad L14 și L15 sunt variantele cu preț accesibil al ecosistemul ThinkPad. În plus față de modelele L13 și L13 Yoga cu procesoare Intel deja disponibile, noile modele au funcții îmbunătățite de securitate și conexiune. Portofoliul seriei ThinkPad L include modelele ThinkPad L14 i și L15 i cu procesoare Intel Core vPro de generația a 11-a și modelele ThinkPad L14 și L15 cu procesoare mobile AMD Ryzen Series 5000.

Printre caracteristicile principale se numără:

 • Procesoare Intel Core vPro de până la generația a 11-a sau cel mai recent procesor mobil AMD Ryzen 5000
 • Ecrane cu dimensiuni de până la 14 inci FHD sau 15 inci FHD.
 • Plăci grafice Intel UHD, Intel Iris Xe sau NVIDIA MX450; Placa grafică AMD Radeon integrată pe modelele cu procesor AMD Ryzen.
 • Intel Wi-FI 6 și până la 2x2 MIMO CAT12 4G
 • Cameră web HD sau HD Hybrid IR
 • Dolby Audio
 • Funcțiile de securitate ThinkShield, inclusiv senzorul de amprente Match-on-Chip și BIOS cu opțiune de self-healing SecureBio

Modelele ThinkPad P14s, P14s i și P15s sunt cele mai mobile stații de lucru Lenovo, ideale pentru munca în deplasare și extrem de performante, având capacitatea de a rula aplicații precum AutoCAD LT, Autodesk Revit și SolidWorks. Modelul P14s de 14 inci oferă mai multă flexibilitate și este echipat cu cele mai recente procesoare mobile AMD Ryzen 5000 Series și cu o placă grafică AMD Radeon integrată. Laptopurile P14s și P15s, de 15 inci, pot fi echipate cu procesoare Intel Core de genarația a 11-a și plăci grafice silențioase NVIDIA T500, cu nuclee CUDA, performanță îmbunătățită și 4GB de memorie video VRAM.

Printre caracteristicile principale se numără:

 • Procersoare până la Intel Core vPro generația a 11-a sau cel mai recent procesor mobil AMD Ryzen 5000
 • Ecrane cu dimensiuni de până la 14 inci UHD HDR Dolby Vision 500nit sau 15,6 inci UHD HDR Dolby Vision 600nit
 • Plăci grafice Intel UHD sau NVIDIA T500; placă grafică AMD Radeon integrată doar pe modelul P14s cu procesor AMD Ryzen.
 • Wi-FI 6E (Modelele Intel), Wi-Fi 6 (AMD)
 • Cameră web HD sau HD Hybrid IR
 • Sistem de difuzoare Dolby Audio cu boxe orientate către utilizator
 • Funcțiile de securitate ThinkShield, inclusiv senzorul de amprente Match-on-Chip și opționalul SmartCard Reader