Legrand, specialist global în infrastructuri electrice și digitale, a anunțat lansarea unei noi generații de întrerupătoare wireless, fără baterii. Această inovație tehnologică a fost dezvoltată alături de CEA, un jucător important în domeniul cercetării-dezvoltării și inovării.

Întrerupătoarele wireless (care nu necesită cablarea la rețeaua electrică a clădirii), oferă o multitudine de avantaje, printre care se numără facilitarea modernizării instalației electrice și posibilitatea de a fi poziționate liber, oriunde în încăpere, fără a fi nevoie de lucrări de renovare. De asemenea, datorită unui mecanism de captare a energiei încorporat, inovația permite întrerupătoarelor wireless să funcționeze fără baterii.

Având trei patente, noua tehnologie wireless și fără baterii, este ușor de instalat și permite dispozitivelor electrice, cum ar fi întrerupătoarele care acționează iluminatul și storurile, să fie controlate prin intermediul protocolului internațional de comunicații prin unde radio, ZigBee.

Foarte compactă și discretă, noua tehnologie se integrează perfect în oferta produselor conectate ale Grupului Legrand, disponibile la nivel global.

De asemenea, această inovație limitează impactul asupra mediului și elimină complet necesitatea mentenanței asociate cu utilizarea bateriilor.

“Legrand este liderul global în domeniul întrerupătoarelor și prizelor electrice. Această tehnologie nouă reflectă intenția Grupului Legrand de a le oferi consumatorilor inovații din ce în ce mai inteligente. De asemenea, reprezintă un răspuns provocărilor în ceea ce privește mediul înconjurător cu care ne confruntăm zilnic. Nu în ultimul rând, inovația rezultă dintr-un parteneriat extrem de productiv cu CEA, care a contribuit cu propriul know-how, în special în ceea ce privește cercetarea fundamentală.”, a declarat Antoine Burel, CEO Adjunct responabil cu Operațiunile Legrand.

“Suntem mândri că am putut fi alături de Legrand în acest proiect ambițios. Tehnologia inovatoare este rodul unei cooperări de mai mulți ani între cercetătorii CEA și echipele Legrand. De asemenea, acest parteneriat reflectă perfect scopul CEA, acela de a contribui la dezvoltarea inovațiilor industriale prin cercetări ample de ultimă generație în beneficiul tuturor.”, a declarat Stéphane Siebert, Director al Departamentului de Cercetare Tehnologică al CEA.