An de an vrem să descoperim antreprenori cât mai diverși pe start-up.ro. Fie că vorbim de afaceri care fac tehnologie inovatoare pentru piețele internaționale sau afaceri din HoReCa ce hrănesc mii de români în fiecare zi. Vrem să atingem fiecare industrie și fiecare localitate din România descoperind afaceri noi, afaceri mici și antreprenori curajosi.

Seria „De la Capăt” lansează discuții cu antreprenorii mici și medii din România despre anul 2020 și perspectivele din 2021, discuții în care vom încerca să înțelegem cum a fost anul trecut pentru ei, cum și-au păstrat optimismul și cum o iau de la capăt. Nu pentru că au fost învinși, ci pentru că se redresează pentru ei, familiile lor și pentru angajați.

Antreprenorii din România au fost curajoși și rezilienți în 2020, un an mai greu ca niciodată, și chiar dacă nu toate domeniile au scăzut la fel, ei și-au adaptat strategiile. Cei cu care vom discuta în seria „De la Capăt” sunt la început. Chiar dacă afacerea are 4, 5 sau 7 ani, mulți dintre ei au fost la primul interviul în presă din carieră. Și ne bucurăm să-i descoperim astfel, la prima din multele lor apariții.

Antreprenorii cu care vom discuta în seria „De la Capăt”

În următoarele săptămâni vom discuta cu antreprenorii din România despre cum a fost anul 2020 pentru ei și care sunt planurile pentru 2021, dar vom răspunde și la întrebarea cheie „Cum o iau de la capăt?”. Ce înseamnă acest lucru?

De la Capăt în fiecare zi, în fiecare an, în fața tuturor problemelor aduse de schimbările din piață sau, iată, de o pandemie. Vom discuta cu antreprenori diverși, am ales împreună cu Banca Transilvania acei antreprenori care acoperă o plajă cât mai mare de domenii și industrii, dar și experiențe.

Vom discuta în video-urile și articolele De la Capăt cu antreprenori care fac tipografie personalizată, cu cei care dezvoltă o afacere în imobiliare, dar și cu cei care s-au luat efecitv la trântă cu adevărați coloși internaționali în zona de fast food și quick service. În plus, mergem de la Iași, în Ilfov, la Cluj-Napoca sau la Oradea, acolo unde îi vom descoperi pe antreprenorii care vor să facă din restaurant un loc unde mâncarea să vină direct de la producătorul local.

Urmărește pagina de Facebook start-up.ro, site-ul nostru și abonează-te la newsletter pentru a primi materialele din seria „De la Capăt”.

De asemenea, pe YouTube interviurile video vor fi publicate în avanpremieră, cu o seară înainte de publicarea pe site. Te poți abona aici.

Un 2020 al susținerii antreprenorilor

În anul 2020, Banca Transilvania a continuat să ofere suport și asistență pentru antreprenorii din România. În total, BT a acordat 22.000 de împrumuturi noi în valoare de 2,9 miliarde de lei pentru peste 9.500 de clienți IMM și Micro. De asemenea, portofoliul creditelor IMM a ajuns la 17,6 miliarde de lei.

De asemenea, 41.000 de persoane fizice și companii au beneficiat de amânarea ratelor, 400.000 de carduri au fost scutite 3 luni de la plata obligației lunare datorită perioadei extinse de grație, iar prin IMM Invest BT a acordat 10.000 de finanțări, susținând companii care înseamnă peste 70.000 de locuri de muncă mai ales în domenii precum comerțul cu ridicata și amănuntul, transport și construcții.