Compania a dezvăluit primul prototip al acestui gadget (tabletă sau laptop, cum vrei să-i spui) în mai anul trecut, însă de atunci tehnologia a evoluat și Lenovo a venit cu o nouă versiune anul acesta la CES.

Spre deosebire de telefoanele pliabile ale Huawei, Samsung sau Motorola, ecranul acestui computer al lui Lenovo nu face o cută în locul în care se pliază. Ecranul OLED de plastic are plăci de fibră de carbon sub el pentru o rezistență sporită. Lenovo a făcut cadrul dispozitivului dintr-o combinație de siliciu și magneziu. De asemenea, tabletei i se poate atașa o tastatură fizică.

Într-un interviu, Chritian Teismann, președintele diviziei de PC-uri a Lenovo, a declarat că oamenii au petrecut peste patru ani dezvoltând tehnologia ecranului pliabil și că acest computer a fost proiectat pentru un ciclu de viață de trei-patru ani.

Tableta pliabilă a Lenovo se va lansa la jumătatea acestui an, însă cei de la Bloomberg notează faptul că mai trebuie să mai fie făcute câteva modificări pentru ca Windows să funcționeze bine pe un asemenea device.

Lenovo ThinkPad X1 Fold este pentru entuziaști și pentru cei care sunt dispuși să cheltuiască 2500 de dolari. Va exista și o versiune de 5G, dar aceea va costa și mai mult.