Astfel, cu două zile înainte de IFA 2018, sud-coreenii de la LG au prezentat două telefoane ieftine, destinate celor care nu vor să cheltuiască foarte mult pe un terminal, dar își doresc un upgrade de la vechiul smartphone.

Unul dintre aceste terminale este G7 One, un smartphone Android One (această versiune de Android a fost anunţată în 2014 şi era destinată inițial smartphone-urilor low-end cu preţ accesibil) care rulează pe baza versiunii Android 8.1 Oreo. G7 One are un procesor Snapdragon 835, 4 Gb de RAM și o capacitate de stocare de 64 de GB. Totodată, terminalul are un slot pentru card microsSD care poate aduce un plus de 2TB de stocare. Display-ul telefonului este de 6,1 inci și are o rezoluție de 3130X1140. În ceea ce privește experiența foto pe care o oferă acest dispozitiv, trebuie să menționăm faptul că dispune de o cameră principală de 16 MP, iar camera frontală este de 8 MP. Ca baterie, telefonul este echipat cu una de 3000 de miliamperi.

LG G7 Fit, al doilea telefon anunțat de LG înaintea târgului IFA 2018 de la Berlin, rulează tot versiunea Oreo a sistemului de operare Android, este echipat cu un procesor Snapdragon 821 și oferă mai multe variante de stocare. Astfel, doritorii pot cumpăra versiune cu 4 GB de RAM și stocare de 64 GB, cu un slot microSD de încă 2 TB, sau versiunea cu 4 GB de RAM și stocare de numai 32 GB, cu același extra card microSD.

Mărimea display-ului este similară cu modelul G7 One, adică 6,1 inci, la fel ca și rezoluția. În ceea ce privește camerele foto, LG G7 Fit are o cameră de 16 MP pe spate și una de 8 MP frontală. Bateria este tot de 3000 mAh.