La un deceniu de la introducerea primului televizor OLED din lume, LG este în continuare lider pe piața televizoarelor premium.

„Suntem încântați să celebrăm în acest an cea de-a zecea generație de televizoare LG OLED și lansarea acestora pe piața locală. LG OLED înseamnă 10 ani de inovație integrați astăzi în produse care ating standarde de vârf și care includ ecrane mai luminoase, fiabile și caracteristici greu de egalat. În plus, pe piața locală oferim servicii premium de instalare și consultanță clienților care aleg televizoarele LG OLED”, a declarant Sorin Spînu, Country Manager LG Electronics România.

În gama de televizoare LG OLED din 2023 se află cele mai recente modele Z3, G3 și C3 din seria OLED evo. Aceste modele actualizate oferă o luminozitate și o precizie a culorilor mai ridicate, precum și o claritate și detalii uimitoare datorită performanței tehnologiei LG OLED evo și noului procesor AI α9 Gen6.

AI Picture Pro oferă acum upscaling și dynamic tone-mapping îmbunătățite, pentru o claritate mai bună și detalii mai bogate în fiecare cadru. AI Picture Pro integrează, de asemenea, o tehnologie de prelucrare a imaginii care detectează și rafinează zone importante, cum ar fi fețele oamenilor, pentru a le oferi o calitate HDR mai realistă. În plus față de ajustarea reproducerii imaginilor, procesorul AI α9 Gen6 alimentează și funcția AI Sound Pro de la LG, o caracteristică ce ajută spectatorii să fie mai aproape de acțiunea de pe ecran, oferind sunet surround virtual 9.1.2 din sistemul de difuzoare încorporat al televizoarelor.

O altă noutate a seriei G3 OLED evo din acest an este tehnologia Brightness Booster Max de la LG, care integrează algoritmi de amplificare a luminii complet noi, pentru a crește luminozitatea cu până la 70%. Luminozitatea este mapată și controlată pixel cu pixel, rezultând imagini mai clare și mai realiste.

Modelele G3 OLED evo de la LG din 2023 se bucură și de o îmbunătățire estetică, prin introducerea design-ului discret One Wall, fără a lăsa niciun spațiu vizibil atunci când sunt montate pe perete.

Proiectate pentru experiențe de home cinema de primă clasă, televizoarele LG OLED continuă să ofere suport pentru capabilitățile de îmbunătățire a imaginii și a sunetului Dolby Vision și Dolby Atmos. Mai mult decât atât, televizoarele LG din acest an oferă o integrare perfectă cu cele mai recente soundbar-uri LG, pentru un sunet surround remarcabil cu calitate îmbunătățită IMAX, alimentat de tehnologia DTS:X. Cu funcția WOW Orchestra, utilizatorii se vor putea bucura de canalele audio ale televizorului, cât și ale soundbar-ului, pentru a produce un sunet mai puternic și mai captivant.

Așa cum era de așteptat, modelele LG OLED din 2023 oferă o gamă largă de caracteristici conforme cu HDMI 2.1a. Acestea sunt de asemenea primele televizoare certificate de către organizația HDMI pentru Quick Media Switching VRR (QMS-VRR). QMS-VRR poate elimina momentul de "ecran negru" care apare uneori la comutarea între conținutul redat de diferite dispozitive conectate prin porturile HDMI 2.1a ale televizorului.

Televizoarele OLED cu pixeli auto-iluminați de la LG sunt ideale pentru gaming, având un timp de răspuns de 0,1 milisecunde, un input lag redus și până la patru porturi HDMI 2.1a.Televizoarele LG OLED sunt echipate și cu Game Optimizer, care permite utilizatorilor să selecteze și să comute rapid între caracteristicile specifice gaming-ului și să accese rapid setările pentru G-SYNC Compatible, FreeSync Premium și refresh rate-ul variabil (VRR). Mai mult, LG Electronics îmbunătățește experiența de gaming în cloud pe televizoarele sale din 2023 prin adăugarea suportului 4K pentru platforma NVIDIA GeForce NOW, fără a fi necesare descărcări, instalări sau echipamente suplimentare.

Cu cea mai recentă versiune a platformei webOS, modelele din acest an prezintă All New Home, o interfață de utilizator (UI) reproiectată care oferă o multitudine de opțiuni de personalizare. Noile "Quick Cards" faciliteză accesul utilizatorilor la conținutul și serviciile pe care le utilizează cu regularitate - toate grupate în categorii intuitive, cum ar fi Home Office, Gaming, Music și Sports. În plus, pentru a îmbunătăți experiența personalizată pe televizoarele LG OLED, există AI Concierge, care sugerează conținut fiecărui utilizator pe baza căutărilor anterioare.

La celebrarea celor 10 ani de excelență în tehnologia OLED, LG vine în întâmpinarea clienților din România cu un pachet de servicii premium pentru achizițiile de televizoare OLED din gama 2023, în primele 3 luni de la data achiziției. Asfel, LG oferă o garanție promoțională extinsă de 1 an, mărind astfel perioada de garanție la trei 3 ani de la data inițială de cumpărare, iar pentru ecranul OLED se oferă un serviciu gratuit de reparare a daunelor externe ale panoului.

În plus, LG oferă servicii de suport tehnic, printre care consultanță specializată la domiciliu, verificare a funcționării televizorului OLED și reinstalarea produsului pe perete în noua locuință.