În mod concret, RCaaS ajută comunitatea de banking prin generarea de noi clienți și implicit conturi bancare, și prin fidelizarea și loializarea utilizatorilor actuali prin oferirea unui ajutor direct pentru operațiunile ce necesită înregistrare la Registrul Comerțului.

De asemenea, băncile pot evita probleme de tip AML-KYC cu clienții business, în procesul de cunoaştere a clientelei, identificarea ultimului beneficiar real și restricţii privind iniţierea și continuarea relaţiei de afaceri.

“Viziunea noastră este de a optimiza și simplifica procesele de înființare sau modificare a unei firme ori PFA. Astfel, obiectivul proiectului RCaaS este de a oferi antreprenorilor o cale cât mai rapidă și ușoară de a înregistra operațiuni la Registrul Comerțului din orice aplicație sau platformă financiară”, a declarat Cristian Bărcan, CEO Regnet.

Compania Regnet estimează că prin noul serviciu RCaaS va crea 10 parteneriate noi cu instituții financiare până la finele anului 2023 și va genera o creștere a veniturilor de 10-15% în anul 2023. Regnet a înregistrat un avans al cifrei de afaceri de 15% în primul trimestru al anului 2023 în comparație cu primele trei luni de anul trecut.

Numărul total de clienți ai companiei Regnet se ridică la peste 15.000 de la înființare până în prezent. De la momentul lansării din urmă cu mai bine de șapte ani, prin intermediul platformei Regnet au fost create peste 7.000 de firme și mai mult de 3.000 de PFA (persoane fizice autorizate).

În ce privește societățile cu răspundere limitată (SRL) numărul de înființări a fost de 26.711 în primele trei luni din 2023, față de 27.058 în aceeași perioadă a anului trecut, în scădere cu 1,29%, potrivit Regnet. În privința evoluției PFA, în primele trei luni au fost înregistrate un număr de 11.145 de entități, în creștere cu 39,93% față de primele patru luni din 2022.

Regnet este prima companie din România specializată în servicii online de înfiinţare şi modificare a societăţilor comerciale (SRL) şi a persoanelor fizice autorizate (PFA).


Proiectul „Antreprenori” este susținut de ING Bank, partener de creștere pentru afacerile locale. Într-un context dinamic și încă incert, ING oferă predictibilitate, prin instrumentele financiare potrivite, si sprijină dezvoltarea sustenabilă a afacerilor din România, pentru a ajunge la nivelul următor.