Lime își reia operațiune din 15 mai. „Întrucât trotinetele electrice sunt o formă individuală de transport, credem că acestea pot ajuta la umplerea unui gol important de transport în acest moment, într-un mod care respectă distanțarea socială și oferă o alternativă necesară pe care doresc sa calatoreasca eficient, în aer liber, așa cum au subliniat și autoritățile. Pe baza experienței noastre globale, știm că nevoia de opțiuni individuale de mobilitate crește odată cu aplatizarea curbei COVID-19”, a spus Luca Mateescu.

Zona operaționa rămâne aceeași. Prima oară, Lime va lansa o flotă mai mică pentru a înțelege comportamentul de utilizare. În momentul de maximum, Lime poate pune pe străzile din București 1.000 de trotinete pe zi.

Cum se poate extinde Lime în București

În momentul de față nu poți să ajungi peste tot cu Lime în București. Zonele sunt influențate de interesul oamenilor. De exemplu, dacă te duci prea departe în cartierul Militari trotinetele vor fi dezactivate la finalizarea cursei.

„Considerăm că lumea post-COVID este momentul micromobilității. Micromobilitatea va fi vitală pentru recuperarea globală, deoarece oamenii vor căuta noi modalități de a călători într-un mod care asigură distanțarea socială. Orașele vor lua act și prin încurajarea micro-mobilității prin parteneriate strategice cu operatori de trotinete electronice”, crede Luca Mateescu.

Trendul global: mai puține mașini, mai multă micromobilitate

Conform reprezentanților Lime, situația actuală a accelerat trendurile globale.

Anglia anunța 250 milioane de lire pentru sustinerea infrastructurii de biciclete și pietonale, accelerând introducerea trotinetelor electrice în Londra (iunie 2020 vs. 2021). Milano a anunțat o nevoie stringentă pentru sustinerea dezvoltării infrastructurii și că va „ceda" 35 de km către uzul biciclistilor si pietonilor.

„Micromobilitatea poate permite circulația persoanelor fără emisii, utilizarea mai eficientă a spațiului și, în final, reducerea riscului de expunere la diferite boli transmise prin contact inter-uman", spune Luca Mateescu.

Conform reprezentanților Lime, 30% din utilizatori folosesc trotinetele electrice din cauza infrastructurii, pentru a putea să se deplaseze mai ușor.

În primul an de operațiuni, utilizatorii din capitală au depășit 1 milion de călătorii. 40% din utilizatori spun că au renunțat la automobil pentru opțiuni de micromobilitate.

Pachete gratuite pentru medici

După relansarea de astăzi, 15 mai, Lime oferă pachete gratuite de călătorie pentru medicii, asistenții și infirmierii din România. Ei pot primi acces gratuit la Lime dând un mail pe clientii@li.me cu ecusonul de identitate a medicului sau un alt suport pentru a documenta statutul de medic.

Măsuri de securitate pentru trotinete

Evident că mulți dintre noi încă suntem îngrijorați privind contaminarea suprafețelor. Știm că noul coronavirus poate sta pe suprafețe. Lime spune că va curăța trotinetele, iar oricine se simte nesigur ar trebui să poarte mănuși de unică folosință.