Este vorba despre LSEV, o mașinuță cu 2 locuri care va fi imprimată 3D în doar 3 zile, după cum spun oamenii din spatele acestui proiect. LSEV este produs de XEV Limited, un startup din Honk Kong care dispune de un centru de design în Italia, precum și de unități de producție în China.

Potrivit acestora, mașinuța va intra, mai întâi, pe piața europeană și pe cea din Asia. Planul startup-ului este de a aduce aceste mașini imprimate 3D în fața publicului larg în luna aprilie 2019 la un preț de 10.000 de dolari.

Mașina are o înălțime de 1,5 metri, o lungime de 2,5 metri și o lățime de 1,3 metri și este cam tot la fel de mare ca un Smart. Cântărește 450 de kilograme și are o viteză maximă de 70 de km/h, așa că este numai bună pentru cei care preferă să meargă mai încet. Odată ce bateria este încărcată, mașina îți oferă o autonomie de până la 150 de kilometri.

Revenind la faptul că această mașinuță este făcută din piese scoase la o imprimantă 3D, trebuie să precizăm faptul că materialele folosite de startup-ul din Hong Kong sunt de 3 feluri: un nailon ranforsat, acid polilactic și un polituretan termoplastic. Constructorii spun, însă, că aceste materiale sunt extrem de puternice și vor oferi mai multă flexibilitate și stabilitate automobilului.

De asemenea, potrivit oficialilor XEV, până la finalul anului 2019 ar urma să fie fabricate 20.000 de mașinuțe de acest gen. Abia așteptăm să le vedem în trafic primele modele.