Garanții scrise

Dovada împrumutului se poate face prin orice mijloace. Cu toate acestea, este în interesul dvs. să întocmiți un act scris (o recunoaștere a datoriei sau un contract de împrumut real), în două exemplare (unul pentru creditor, celălalt pentru dvs.), pentru a evita orice litigiu ulterior privind natura gestului. Atunci creditorul nu va putea pretinde apoi că rata dobanzii era mai mare, spre exemplu.

De asemenea, un document scris vă va permite să clarificați situația față de autoritățile fiscale și moștenitori. Primul nu va putea recalifica operațiunea drept donație, decât dacă în cele din urmă creditorul nu renunta la datorie. Iar mostenitorii dvs. vor putea avea o imagine clara a datoriilor dacă veți muri înainte de termenul împrumutului.

Orice împrumut cu o sumă mai mare trebuie să facă obiectul unei recunoașteri a datoriilor stabilite în scris.

Oferim credite între persoane fizice: conditiile împrumutului

Puteți stabili liber, de comun acord cu creditorul, condițiile în care împrumutul acordat trebuie să fie rambursat, atât în ceea ce privește rata dobânzii, cât și durata creditului. Adesea, creditele între persoane fizice se acordă cu o dobândă mai mica decat cele de la institutiile financiare.

În funcție de capacitățile financiare ale fiecaruia, puteți fi de acord că împrumutul va fi rambursabil în mai multe rate lunare, cum ar fi un împrumut bancar tradițional, sau toate odată la o anumită dată. De asemenea, puteți furniza un termen limită pentru rambursare și să specificați că veti rambursa în ritmul propriu, în funcție de venitul disponibil.

Dacă renunțați de comun acord, bineinteles, la rambursarea împrumutului, operațiunea va fi considerată ca o donație. Va fi apoi impozabila ca atare, in functie de relatia care va leaga de creditor.

Declararea creditului între persoane fizice este uneori obligatorie

Orice împrumut între persoane fizice ar trebui declarat la organele fiscale dacă suma acestuia depășește o anumita valoare, indiferent dacă include sau nu dobândă și dacă este verbal sau scris.

Impozitarea dobânzii la un împrumut între persoane fizice

Dacă împrumutul acordat include dobândă, va trebui să înscrieți dobânda primită în fiecare an în declarația de impozit.

Oferim credite: precauții

În cele din urmă, nu plătiți niciodată bani până când nu obțineți respectivul împrumut. Unele site-uri sau persoane fizice promit un împrumut fără nicio pretentie, cu condiția să plătești o primă contribuție. Aceasta este o practică ilegală și cu siguranță este o înșelătorie! Tocmai de aceea este esential sa citesti recenzii inainte, sa te informezi si sa nu te arunci pe primul anunt care iti promite dobanzi zero sau sume fabuloase. In spatele unor anunturi de genul „Oferim credite” se pot ascunde multe capcane!