Mulți dintre fermierii din mediul rural se gândesc la un moment dat și către o afacere cu porci de vânzare, mai exact o mini fermă de îngrășat porci. Este un domeniu la mare căutare oricând, ceea ce face ca afacerea să fie profitabilă în orice perioadă a anului și, evident, de perspectivă. Așadar, iată care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în calcul înainte de o afacere în acest domeniu.

Avantajele unei mini ferme de îngrășat porci

Carnea de porc este la mare căutare în România în orice perioadă a anului, dar mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. O afacere care să se bazeze strict pe îngrășarea porcilor poate genera în scurt timp profit, mai ales că animalele nu au nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a ajunge la un număr de kilograme potrivit pentru a fi vândut. Mai exact, porcii pot ajunge la o greutate de 100 de kg în numai 5 luni, ceea ce înseamnă că amortizarea investiției se poate face în scurt timp.

O afacere cu mini fermă de îngrășat porci este pe val în țara noastră, deoarece carnea de porc reprezintă aproximativ 50% din consumul anual de carne. Este o afacere serioasă ce se poate dezvolta în mediul rural și datorită sprijinului financiar din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Animalele se pot valorifica după o perioadă de 125 de zile, atunci când au ajuns deja la o greutate de aproximativ 100 de kg, iar asta poate aduce un profit net de câteva sute de lei per animal. Toate acestea în condițiile în care principala activitate o constituie hrănirea animalelor de două ori pe zi.

Pași care trebuie urmați pentru a înființa o mini fermă cu porci de vânzare

Viziunea și înțelegerea legislației sunt pași pe care trebuie să îi ai în vedere încă de la începutul business-ului. Este nevoie de reguli ce trebuie respectate cu strictețe pentru a putea ajunge la maturitatea afacerii.

Alegerea locației are și ea în vedere o serie de prevederi ce trebuie respectate. Spre exemplu, este interzis să amplasezi o fermă de animale la o distanță mică de zonele locuite. Așadar, spațiul trebuie să respecte normele și să se încadreze cerințelor.

Alegerea rasei este unul dintre aspectele importante care îți asigură profitul sau, în caz contrar, pierderea investiției. O regulă importantă ar fi aceea de a testa piața înainte de a începe afacerea propriu-zisă pentru a verifica dacă sunt șanse de reușită.

Alegerea tipului de hrană. Pentru dezvoltarea sănătoasă a porcilor, hrana corectă este esențială. Având în vedere că scopul principal al afacerii este ca animalul să ia în greutate, este recomandat să hrănești animalele în mod corect și sănătos.

În funcție de aceste detalii importante, afacerea poate fi una profitabilă pe termen lung în orice zonă a țării, indiferent de spațiul pe care îl ai disponibil.