Huawei, gigantul în telecomunicații din China, și-a făcut publice planurile pentru lansarea unui program de stimulare a talentelor, în care ar urma să investească 1 miliard de yuan, circa 145 de milioane de dolari. Programul se va desfășura timp de trei ani și va instrui un milion de specialiști în inteligență artificială, scriu cei de la Chinanews.com, citați de chinaplus.cri.cn.

Potrivit lui Zheng Yelai, vice-președintele Huawei, a fost deja creată o echipă care se ocupă de realizarea planului și au stabilit colaborări cu universități renumite din China pentru a dezvolta un curriculum mai bun pentru AI . În același timp, Yelai a declarat că li se vor alătura în program și universități din străinătate, compania fiind dispusă să-și crească investițiile dacă va fi nevoie.

Promovarea talentelor este una dintre prioritățile Huawei atunci când vine vorba despre dezvoltarea strategiei sale pe zona de inteligență artificială. Pe lângă acest program, Huawei mai oferă angajaților training gratuit în AI și a organizat Conferința Internațională a Dezvoltatorilor pentru îmbunătățirea abilităților în inteligența artificială, asta pentru că Zheng Yelai este de părere că „AI va fi setul de competențe de bază pentru ingineri”.