Automattic, compania care controlează WordPress, a fost de acord să cumpere Tumblr, însă suma care se prefigurează pentru această tranzacție este infimă. De principiu, după cum afirmă cei de la Axios citați de TechCrunch, suma pe care au bătut palma cele două companii ar fi undeva între 10 și 20 de milioane de dolari, o sumă exponențial mai mică față de ceea ce a plătit Yahoo în 2013.

Cândva unul dintre cele mai importante nume din zona de social media, Tumblr, a fost depășit de alte platforme precum Facebook, Instagram sau Reddit. Nu a ajutat nici faptul că, în această primăvară, Verizon a decis să ”curețe” conținutul de acolo de orice element sexual, iar vizitatorii au plecat rând pe rând.

Tumblr este o rețea socială concentrată în jurul creativității și explorării diferitelor alemente creative ale vieții. Avea un conținut NSFW, uneori chiar pornografic, sub forma fotografiilor și GIF-urilor, dar care era apreciat de utilizatori. Mare parte din conținut era generat chiar de către useri. La începutul lunii mai se vorbea chiar despre faptul că PornHub ar dori să cumpere Tumblr.

Tumblr este un business neprofitabil, însă găzduiește încă vreo 450 de milioane de bloguri.