Proiectul editorial inițiat de Roxana Bucur poate fi susținut pe sprijină.ro, materialul venind în întâmpinarea părinților care doresc educație financiară pentru copiii lor.
Fiind pe nivel de vârstă, preșcolar/școlar, imaginile sunt adecvate categoriei de vârstă: 3-5/6 ani și 6-11 ani, ținând seama de metodologia de predare a unei discipline și de palierele psihicului implicate în învățare.
Un studiu realizat de BCR în urmă cu doi ani arăta faptul că peste 85% din elevii de gimnaziu și liceu pun bani deoparte, iar 90% dintre ei au învățat doar în familie noțiuni de educație financiară. La acel moment, din cei peste 8.000 de participanți la studiu (elevi cu vârste între 11 și 19 ani, din întreaga țară), aproape 90% au învățat în familie cum să își organizeze banii. Cu toate acestea, 70% dintre ei declarau să și-ar dori să participe la cursuri de educație financiară și consideră utilă introducerea acestora în programa școlară.
Fișe de lucru Mărunțilă și Bancnoțilă - ce cuprinde materialul didactic?
- Fișe cu sarcini pentru învățarea conceptului/elor financiare.
- Poveste/poezie la început de capitol, respectiv de lecții.
- Caracteristicile psihologice ale dezvoltării copilului pe etape de vârstă.
- Îndrumător metodic.
- 5/6 lecții de educație financiară pentru copii: troc, banii, nevoi și dorințe, economisirea, învestirea și filantropia (doar la nivel de vârstă școlară).
- Fișe de prezentare a conceptului transmis.
- Fișe cu sarcini al căror scop este evaluarea gradului de învățare al conceptului transmis.
Roxana Bucur este profesor pentru învățământ primar și preșcolar, dobândind dublă specializare în urma absolvirii Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, urmând pentru specializare postuniversitară programul de masterat ”Pedagogii alternative și artă teatrală în educație” al Universității din București.
Roxana este consultat financiar, expert planificator și consultant financiar de 5 ani.