Startup-ul Almotive, cu sediul în Budapesta și în Silicon Valley, e specializat în crearea de software care ia datele din camerele și senzorii mașinilor autonome și identifică pietonii, mașinile și alte hazarduri prezente pe șosea. Compania a anunțat investiția de 38 de milioane de dolari înainte de Târgul de Tehnologie CES 2018 din Las Vegas.

Runda aceasta de investiții a fost condusă de B Capital Round și Prime Ventures și va fi folosită pentru scalarea acestui business la nivel global. Alți investitori sunt Cisco Investments, Samsung Catalyst Fund, Robert Bosch Venture Capital, Draper Associates și Day One Capital.

Avantajul tehnologiei dezvoltate de Almotive este că poate fi portat la diferite modele de mașini, așadar producătorii de automobile vor fi direct interesați. Piața auto se schimbă și vom asista la din ce în ce mai mulți producători care vor cumpăra startup-uri sau vor introduce tehnologie autonomă pe modele din ce în ce mai ieftine.

Compania testează flota de mașini autonome în Ungaria, Franța și California. Ea se va extinde în Japonia, China și mai multe state din Statele Unite.

AIMOTIVE-Highway-Autopilot from AImotive on Vimeo.