În acest sens, compania a lansat pe piață o soluție digitală care oferă posibilitatea ca angajarea unui nou specialist medical să se desfășoare în numai 72 de ore, aceștia fiind ofertați în timp real printr-un sistem de tip licitație.

MEDIjobs All Stars este disponibil doar online, pe platforma www.medijobs.ro, și le oferă angajatorilor din domeniul medical acces imediat la o bază de date de candidați ale căror profile scot în evidență experiența și formarea lor profesională.

MEDIjobs All Stars generează săptămânal liste noi de candidaţi, clasificaţi în funcţie de profesie şi specialitate, conform cerinţelor din piaţă pe care MEDIjobs le obţine direct de la companiile cu care colaborează.

Cum funcționează MEDIjobs All Stars?

Profilele candidaţilor includ informaţii precum perspectivele de carieră ale acestora, aşteptările financiare şi criterii ce ţin de cultura angajatorului alături de care îşi doresc să facă performanţă.

Algoritmul platformei MEDIjobs reţine aceste informaţii şi recomandă angajatorilor profilele candidaţilor relevanţi. Timp de 72 ore, în fiecare săptămână, angajatorii pot trimite oferte specialiştilor medicali promovaţi în topul All Stars şi, în funcţie de răspunsul acestora, pot programa interviurile pentru angajare. Tot procesul, de la alegerea şi ofertarea unui candidat până la programarea interviului se desfăşoară exclusiv online.

În ceea ce priveşte specialiştii medicali, All Stars le oferă posibilitatea de a avea o perspectivă asupra ofertelor pieţei într-un mod transparent, rapid, fără a merge personal la multe interviuri. De asemenea, avantajul acestora este că sunt promovați în mod gratuit, fără a li se dezvălui numele şi fără a fi vizibili angajatorilor cu care colaborează în prezent.

“All Stars oferă mai multă transparenţă proceselor de recrutare din domeniul medical şi mai multă eficienţă, eliminând intervenţia umană în proporţie de aproape 100% în iniţierea unui proces de recrutare, fără a scădea gradul de relevanţă sau personalizare, toate acestea cu ajutorul tehnologiei. De asemenea, All Stars elimină caracteristicile ce pot influenţa incorect ofertele adresate candidaţilor precum sexul, vârsta sau aspectul fizic. Ne-am dorit să dezvoltăm un produs adaptat nevoilor sectorului medical, însă prin a oferi şanse egale tuturor specialiştilor medicali care sunt pregătiţi şi potriviţi posturilor disponibile la momentul actual, in România”, a declarat Catrinel Hagivreta, CEO şi co-fondator al companiei MEDIjobs.

Potrivit acestuia, obiectivul MEDIjobs All Stars nu este să înlocuiască recruterii din domeniul medical, întrucât aceştia sunt cei care evaluează, în final, care din candidaţii recomandaţi săptămânal sunt potriviţi pentru angajare.

Costurile de recrutare pentru o companie prin serviciul All Stars este unul fix, per candidat recrutat, şi diferă în funcţie de profesia acestuia.

MEDIjobs facilitează procesul de recrutare în domeniul medical

După o lună de la lansare, MEDIjobs All Stars a înregistrat 105 procese de recrutare iniţiate direct în platformă.

MEDIjobs facilitează procesul de recrutare atât pentru candidaţi, cât şi pentru angajatori. Până în prezent, în platformă s-au înscris peste 11.100 de specialişti şi mai mult de 540 companii din domeniul medical.

Piaţa medicală din România prezintă anumite particularităţi care fac din recrutarea în acest domeniu un proces adeseori ineficient. Pe de-o parte, posturile disponibile în spitalele publice nu sunt suficiente pentru toţi medicii rezidenţi care iau examenul de specialitate şi obţin dreptul de a profesa. Pe de altă parte, în sistemul privat de sănătate, procesul de recrutare se poate amâna pentru perioade foarte lungi, afectând calitatea serviciilor oferite către pacienţi. Recruiterii sau managerii medicali pot petrece până la doi ani evaluând aplicanţi la joburi. Studiul realizat de MEDIjobs România a fost realizat prin centralizarea răspunsurilor a peste 540 de clinici private înregistrate pe platformă.