Cel mai mare eveniment de business din România adresat tinerilor aduce față în față 7 antreprenori de top din România și 7 tineri selecționați pe baza ideilor lor, vin să își prezinte planurile de business pentru a primi sprijin și mentorat.

Cristina Bâtlan, Camelia Șucu, Dragoș Petrescu, Dragoș Anastasiu, Cristian Onețiu, Felix Pătrășcanu și Bogdan Micu sunt membrii juriului care vor intra în arena virtuală pentru a împărtăși din experiența lor și a sprijini 7 echipe de elevi și studenți motivați, care au avut curajul să își transforme ideile în realitate.

Până în acest moment, peste 1500 de tineri s-au înscris la proiect și 7 dintre cele 15 business-uri selecționate urmează să fie prezentate în cadrul evenimentului.

Tinerii în arenă: ce business-uri au?

15 tineri din toată țara au fost selectați pentru a trece printr-un program de mentorat de o lună și jumătate, urmând ca la final, 7 dintre aceștia să aibă șansa să își prezinte ideea de afacere în fața antreprenorilor pentru a primi sprijinul acestora.

"Cred că, dacă îi ajutăm pe tineri să învețe din reușitele, dar și din greșelile noastre, mediul antreprenorial de mâine va fi mult mai sănătos, iar afacerile dezvoltate de ei mult mai solide" – a declarat Dragoș Anastasiu, antreprenor și investitor la Tinerii în Arenă

Echipele din program sunt atât liceeni cât și studenți, din diferite regiuni geografice ale României, atât din zona urbană cât și rurală. Ideile de business sunt de asemenea foarte diverse cuprinzând industrii și segmente precum: HoReCa, turism, servicii precum agregatoare de oferte, curățenie sau marketplace-uri, educație, consultanță de modă sau siguranță. Ideile participante în program pot fi văzute aici și chiar votate pentru premiul publicului.

Tinerii în arenă - cum se va desfășura evenimentul?

Evenimentul este cuprins din 3 părți: în prima parte a evenimentului fiecare din cei 7 antreprenori va împărtăși din experiența și demitiza un aspect legat de antreprenoriat într-o pastilă concentrată de informație cu durata de 3 minute.

Subiectele cuprind începutul în business, frica de eșec sau cum arată, de fapt, viața unui antreprenor. În a doua parte a evenimentului, cei 7 tineri vor veni să își prezinte ideile de business în fața antreprenorilor pentru a obține de la aceștia sprijin și mentorat, în schimbul cărora vor oferi un procent din afacerea lor.

În cea de-a treia parte, tinerii vor avea oportunitatea de a se conecta direct cu antreprenorii, având șansa de a le adresa întrebări în cadrul unor discuții private cu ei.

Cei 7 mentori sunt:

  • Dragoș Petrescu este unul dintre cei mai importanți oameni din industria HoReCa și fondator al Grupului City Grill, cel mai mare lanț românesc de restaurante;
  • Dragoș Anastasiu este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri români și președintele grupului Eurolines, cel mai important exit din România în industria de transporturi;
  • Cristian Onețiu este cofondatorul celei mai mari companii de vânzări directe din România și fondator al programului Scale-up 1000;
  • Cristina Bâtlan este fondatoarea brandului Musette, un brand global de pantofi și genți;
  • Felix Pătrășcanu este cofondatorul Fan Courier, lider pe piața serviciilor de curierat din România,
  • Camelia Șucu este antreprenor în serie și cofondatoarea Mobexpert, cea mai mare companie autohtonă de profil, din care a făcut exitul în 2007,
  • Bogdan Micu este antreprenor în serie cu afaceri în zona de energie verde.

”Observăm o foarte mare dorință în rândul tinerilor de a începe o afacere. Din nefericire, cei mai mulți dintre ei nu fac nimic cu această energie antreprenorială, iar țara noastră are nevoie de mai mulți antreprenori. Sunt prea puțini tineri între 18-24 de ani care își pornesc o afacere comparat cu țările ce au o cultură antreprenorială mai dezvoltată iar în contextul de astăzi online-ul aduce multe oportunități ca ei să facă asta. Prin Tinerii în Arenă ne dorim să îi ajutăm pe tinerii interesați de antreprenoriat să facă primul pas și să venim cu un plus de motivație și acțiune. Poate o parte dintre ei vor ajunge să devină următorii unicorni ai României”, a declarat Alin Claudiu Apostu, organizatorul și gazda evenimentului Tinerii în Arenă.

Înscrierile la eveniment sunt gratuite și se pot face accesând linkul https://app.eventmix.live/tineriiinarena/, iar mai multe informații puteți obține de pe pagina evenimentului: https://fb.me/e/14LODVbGM.