Cu o investiție de peste 2 milioane de lei, GTM Managing Services a lansat Carfix, o aplicație prin care oricine poate constata o daună și poate gestiona mai ușor datele scadente și documentele mașinii direct din telefonul mobil.

Prin intermediul aplicației, constatarea unei daune auto se face în doar trei pași, direct de pe telefonul mobil, fără să mai fie nevoie ca șoferii să se deplaseze pentru întocmirea dosarului de daună. Carfix ghidează automat utilizatorul prin tot procesul de constatare, iar acuratețea datelor este asigurată prin coordonatele GPS.

”Carfix nu este doar o aplicație de constatare digitalizată a daunelor”, spune Sorin Iacob, CEO GTM Managing Services, compania care a dezvoltat aplicația Carfix. ”Prin intermediul aplicației poți realiza inspecții de risc, poți configura alerte pentru expirarea polițelor CASCO, RCA, a ITP-ului, rovinietei și chiar a trusei medicale. Șoferii pot fi mai relaxați, deoarece, odată ce descarcă aplicația și introduc datele personale și pe cele ale mașinii, le vor avea întotdeauna într-un singur loc și acestea se vor completa automat în cazul în care este nevoie să parcurgă un formular de constatare”, adaugă acesta.

Prin intermediul Carfix, și companiile de asigurări vor salva ore întregi în procesele de constatare a daunelor auto, mare parte fiind externalizate către clientul final. Asigurătorii au acces la toate dosarele clienților într-un singur ecran și pot comunica cu aceștia prin intermediul aplicației.

În plus, cu ajutorul Carfix costurile sunt reduse considerabil deoarece elimină intermediarii, direcționează clienții către propria rețea de reparatori parteneri, oferind totodată servicii adiționale la un cost controlat (tractare, vehicul de inlocuire).

Cu ajutorul Carfix poți să:

  • Avizezi dauna si efectuezi constatarea de la distanță;
  • Primești automat procesul verbal de constatare a daunei;
  • primești automat oferta de despăgubire pentru reparația în regie proprie;
  • Elimini birocrația și semnezi de la distanță documentele necesare constatării daunelor sau realizării unei inspecții de risc.

Cum funcționează aplicația Carfix?

În cazul unui incident, daunele mașinii pot fi constatate în doar 3 pași simpli:

  1. Încarci datele celeilalte părți, iar datele tale și ale mașinii vor fi completate automat, din profilul tău, în formularul de constatare;
  2. Ne spui ce s-a întâmplat și completezi detaliile evenimentului (ora și locul unde a avut loc);
  3. Ne arăți daunele mașinii și faci fotografii părților avariate, cu ajutorul șabloanelor puse la dispoziție de aplicație.

După ce ai verificat informațiile, trimiți solicitarea, iar de aici întreaga procedură este preluată de către asigurător.

Aplicația este 100% gratuită și poate fi descărcată din Google Play sau Apple Store, dar poate fi utilizată și în varianta web.

La mijlocul lunii iulie 2019, UNIQA lansa asistentul virtual menit să ghideze clienții în timp real după un accident.